wOrkshops

je bent creAtief...

Tracé biedt het hele jaar door een waaier aan workshops aan. Je kan bij ons je creativiteit ontwikkelen en vaardigheden ontdekken, ontplooien en bijschaven onder begeleiding van ervaren lesgevers.

Wil je leren model- of portrettekenen? Of schilderen met aquarel, acryl en olieverf? Of hou je meer van het stevige ambacht als smeden en bronsgieten? Zegt beeldhouwen in zachte steen of artistieke  houtbewerking je iets? Misschien hebben woorden en verhalen je hart gestolen? Of wil je graag zelf een hoed ontwerpen of werken met textiel?

schilderen met acrYl

Voor wie creatief is en zich wil verdiepen in de schilderkunst. Persoonlijke coaching door Layla Van Bogaert (gediplomeerd lesgever). Engagement is een voorwaarde.

Op donderdag 9u-12u30 of 13u30-17u

0484 775 176

brOnsgieten

Tijdens deze workshop van 4 dagen (2 weekends) leer je op eenvoudige manier de principes en technieken om kleine sculpturen in brons af te gieten. Deze cursus omvat de verschillende stappen in de complexe opbouw volgens de “verloren wastechniek”, beginnend van een zelfgemaakt model in was, het zetten van lucht- en toevoerkanalen, het inbedden van het beeld, het uitstoken van de mallen, het brons smelten en gieten en het afwerken van het beeldje. Het uiteindelijke resultaat, een bronzen beeldje. je eigen sculptuur in brons gieten, wordt gegarandeerd een boeiende en leerrijke ervaring.

De deelnameprijs bedraagt 150 euro voor leden en 165 euro voor niet-leden. (Lidgeld bedraagt 15 euro). Een voorschot van 50 euro op de totale prijs wordt gevraagd. Uw inschrijving is pas geldig vanaf het moment dat uw voorschot op de bankrekening gestort is. (BE77 8335 2507 8242 op naam van Els Van Loon). Het resterende bedrag dient gestort een maand voor de aanvang van de cursus. Brons wordt afzonderlijk gerekend.
Het aantal deelnemers is gelimiteerd op maximaal 8 personen. De 8 eerste inschrijvers kunnen bijgevolg aan de workshop deelnemen
Degenen die later inschrijven komen op een reservelijst voor een volgende workshop of indien gewenst wordt het voorschot teruggestort.

Els Van Loon & Tom De Cleen

Info/inschrijvingen: vanloonelsa@gmail.com of 03 667 77 59

textiElatelier

Een textielatelier waar we samen reflecteren over textiele technieken, samen brainstormen over impressies uit natuur of cultuur en ideeën, zoeken naar nieuwe werkvormen met materialen met een binding zoals draad, papier, vezels, weefsels, wol, …
Experimenteren met vertrouwde technieken zoals breien, haken, kantklossen, naaien, stukken, vilten, verven of weven,...
Heb jij zin om mee de draad op te pakken?
Dan ben je welkom!
Maandelijks de 4e vrijdag in de namiddag van 13u tot 16u.
Info bij Ingrid Gulinck Ingridgulinck@yahoo.com

Ontwerp zelf je zilveren ring

In deze workshop vervaardig je een wassen ontwerp voor een zilveren ring. De begeleidster is Kristina Embregts (KE kunstenaar-edelsmid) en zij leert je werken in de ‘verloren was-techniek’, met verschillende gereedschappen.

Deelnameprijs: 25 euro met inbegrip van begeleiding en gebruik materiaal. Prijs gietwerk en afwerking: ongeveer 25 euro (volgens gewicht van het ontwerp kan de prijs verschillen).

Info: Kristina Embregts 0486 74 88 67 kris.embregts@gmail.com

 

mOdel

Fascinerend hoe je het menselijk lichaam kan vatten op zo veel verschillende wijzen. Speelse kronkelige lijnen, gestileerde vlakken, geabstraheerde schaduwpartijen, houtskoolkribbels, contékrijttrekken, penseeltrekken, …! Iedere cursist gebruikt duidelijk zijn eigen stijl en dat wordt door Margot ook sterk aangemoedigd. Of je nu start of reeds meer ervaren bent, ieder ontdekt zijn eigen “schriftuur” en probeert deze onder een professionele, enthousiaste en persoonlijke begeleiding verder te ontwikkelen. De ongedwongen sfeer schept alvast een uitnodigende leeromgeving.  De modellen wisselen intimistische houdingen af met dynamische en zelfs best grappige poses. De vindingrijkheid is groot, zo ook hun eigen persoonlijke toets en het enthousiasme vanwege de cursisten om deze poses zo goed, eerlijk en gevoelig mogelijk vast te leggen op papier.

Zondagvoormiddag 10u00 tot 12u30

15€ per sessie
5 en 10 beurtenkaart mogelijk (inclusief model)

Info/inschrijvingen: 0495 32 55 04 margot@klingenberg.be

albast - ytOng - mergel

Zelf een beeld maken in zachte mergelsteen of ytong. Deze stenen zijn gemakkelijk te bewerken met houtgereedschap (beitels, raspen en zagen). Beeldhouwen in albast voor mensen met ervaring in mergel.

Telkens van 14u00 tot 17u00
Voor de workshop worden gereedschappen ter beschikking gesteld.

Maximum 6 personen.
De workshop wordt gegeven door Guy Janssen in de kelder van Tracé.
Prijs 12 €/dag
Prijs steen : Ytong : gratis
Mergel: 1,50€/ kg // Albast: 3€/ kg.
info/inschrijvingen
Guy Janssen op 0476 264 392
guy.janssen.beeld@telenet.be

artistieke hoUtbewerking

Hout is door iedereen gekend uit onze omgeving en leef-wereld, de talrijke houtsoorten hebben een grote verscheidenheid in soort en hardheid. De gereedschappen moeten bij deze vlijmscherp en in orde zijn. Daarom komt in onze cursus het scherpen van deze gereedschappen ook aan bod. Artistieke houtbewerking slaat terug op het inzicht en de vindingrijkheid van onze kandidaten.

Woensdagavond 19u tot 22u
Voor de workshop worden gereedschappen ter beschikking gesteld.
Maximum 6 personen
De workshop wordt gegeven door Paul Cools in de kelder van Tracé.
Prijs 12€/workshop (hout inclusief)
info/inschrijvingen
pol.cools48@skynet.be

hOeden maken

We vertrekken van een vilten ‘cloche’ of ‘cohn’. Dit is het basismateriaal waarmee een hoed naar eigen ontwerp gevormd wordt. Een hoed met een al dan niet handgevormde rand. Een hoed maken kan in 2 à 3 lessen, een strohoed kan al in 1 les
Prijs: 13€ per sessie, materiaal tot de basisafwerking inbegrepen.
Extra onkosten: de vilten cloche, deze kunnen variëren van 10€ voor wol vilt tot ca. 25€ voor fantasie.
Minimum 3 en maximum 6 deelnemers per sessie.

Info/inschrijvingen: jee.reusens@telenet.be

aQuarel

In deze cursus van 5 lessen leer je diverse technieken en onderwerpen van aquarel schilderen onder begeleiding van  Lucy De Vocht.

Op dinsdag- en donderdagavond

info / inschrijvingen lucia.de.vocht49@gmail.com 0476 557 259

smEden

Voor geïnteresseerden die nog niet of weinig met smeden te doen hebben gehad.

Info en inschrijvingen: Seerp Visser seerp@telenet.be