wOrkshops

je bent creAtief...

Tracé biedt het hele jaar door een waaier aan workshops aan. Je kan bij ons je creativiteit ontwikkelen en vaardigheden ontdekken, ontplooien en bijschaven onder begeleiding van ervaren lesgevers.

Wil je leren model- of portrettekenen? Of schilderen met aquarel, acryl en olieverf? Of hou je meer van het stevige ambacht als smeden en bronsgieten? Zegt beeldhouwen in zachte steen of artistieke  houtbewerking je iets? Misschien hebben woorden en verhalen je hart gestolen? Of wil je graag zelf een hoed ontwerpen of werken met textiel?

Zomeratelier

De zomer! Een zee van vrije tijd! Waarom zou je dan niet creatief zijn? Dan kan! Met één van de drie zomerateliers in cultuurstation Tracé! Op donderdagavond van 19 tot 22u in juli en augustus.

Atelier werken met mergel, ytong en albast bij Guy Janssen

Atelier artistieke houtbewerking bij Paul Cools

Atelier schilderen, tekenen, ... bij Ivan Janssens

5 euro per zomeratelier (of 10 euro met begeleiding)

Informatie? Inschrijven?

guy.janssen.beeld@telenet.be 0476 26 43 92

pol.cools48@skynet.be O486 06 48 01

janssens.ivan@telenet.be 0496 55 77 88

Workshop model

Een workshop met model. Voornamelijk tekenen, schilderen, monoprint… Graag inschrijven door een mailtje te sturen aan Margot@klingenberg.be. 20€/Dag,inclusief model en materiaalkost

6/7/8 juli of 17/18/19 augustus

hOeden maken

Wil je zelf een leuke vilten hoed maken? Jee Reussens kan je dit aanleren! Er zijn minimum 2 sessies nodig om een vilten hoed te maken
Prijs: 13€ per sessie, materiaal tot de basisafwerking inbegrepen.
Extra onkosten: de vilten cloche, deze kunnen variëren van 10€ voor wol vilt tot ca. 25€ voor fantasie.
Minimum 3 en maximum 6 deelnemers per sessie.

Info/inschrijvingen: jee.reusens@telenet.be

brOnsgieten

Een bronzen beeldje maken … jij kan het ook. Alles wordt haarfijn uitgelegd door Els en Tom tijdens een 4 dagen durende workshop (2 weekends).

De deelnameprijs bedraagt 150 euro voor leden en 165 euro voor niet-leden. (Lidgeld bedraagt 15 euro). Een voorschot van 50 euro op de totale prijs wordt gevraagd. Uw inschrijving is pas geldig vanaf het moment dat uw voorschot op de bankrekening gestort is. (BE77 8335 2507 8242 op naam van Els Van Loon). Het resterende bedrag dient gestort een maand voor de aanvang van de cursus. Brons wordt afzonderlijk gerekend.
Het aantal deelnemers is gelimiteerd op maximaal 8 personen. De 8 eerste inschrijvers kunnen bijgevolg aan de workshop deelnemen
Degenen die later inschrijven komen op een reservelijst voor een volgende workshop of indien gewenst wordt het voorschot teruggestort.

Els Van Loon & Tom De Cleen

Info/inschrijvingen: vanloonelsa@gmail.com of 03 667 77 59

schilderen met acrYl

Voor wie nét iets anders wil bestaat er het creatieve atelier. Op persoonlijke wijze word je gecoacht naar meer beeld-technische vaardigheden en authenticiteit. Deze ateliers vinden plaats op woensdagavond  19u-22u en op donderdagmiddag 13u30-17u.

Begeleiding/info/inschrijving: Layla  0484 775 176

mOdel

Margot Klingenberg

Info/inschrijvingen: 0495 32 55 04 margot@klingenberg.be

albast - ytOng - mergel

Guy Janssen

Info/inschrijvingen: guy.janssen.beeld@telenet.be

smEden

Voor geïnteresseerden die nog niet of weinig met smeden te doen hebben gehad. Basistechnieken die een start kunnen zijn om te gaan smeden als hobby of een aanzet kunnen zijn voor verdere vervolgopleidingen. De workshops smeden worden gegeven door Seerp Visser, gepensioneerd leraar smeden aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Seerp is professioneel werkzaam als smid voor het MAS en andere opdrachtgevers.

Info/inschrijvingen: seerp@telenet.be

 

artistieke hoUtbewerking

Paul Cools

Info/inschrijvingen: pol.cools48@skynet.be

textiElatelier

Samen reflecteren over textiele technieken
Brainstormen over impressies uit natuur of cultuur en ideeën
Zoeken naar nieuwe werkvormen met materialen met een binding zoals draad, papier, vezels, weefsels,  recyclage materiaal, …
Experimenteren met vertrouwde technieken zoals breien, haken, kantklossen, naaien, stikken, vilten, verven, weven, ….
Maandelijks de 4e vrijdag in de namiddag van 13u tot 16u.
Info bij Ingrid Gulinck Ingridgulinck@yahoo.com