wOrkshops

je bent creAtief...

Tracé biedt het hele jaar door een waaier aan workshops aan. Je kan bij ons je creativiteit ontwikkelen en vaardigheden ontdekken, ontplooien en bijschaven onder begeleiding van ervaren lesgevers.

Wil je leren model- of portrettekenen? Of schilderen met aquarel, acryl en olieverf? Of hou je meer van het stevige ambacht als smeden en bronsgieten? Zegt beeldhouwen in zachte steen of artistieke  houtbewerking je iets? Misschien hebben woorden en verhalen je hart gestolen? Of wil je graag zelf een hoed ontwerpen of werken met textiel?

Op twee voeten

Af en toe of misschien wel regelmatig sta je voor een publiek en wil je jouw boodschap in de wereld brengen. Heb je dan klamme handen, tril je op je benen, stokt je adem in je lijf? Hier gaan we dus aan werken in deze workshop zodat je zelfverzekerd en met beide voeten stevig op de grond je zegje kan doen. Tijdens deze twee avonden werken we rond je lichaamstaal, je emoties en met je zintuigen. Heb je er zin in en heb je zin om je in de toekomst beter en geaard te voelen als je voor een publiek staat? Welkom in deze workshop vol leuke drama- en verteltechnieken die je een stapje dichter bij je doel brengen: jezelf zijn, ook voor een publiek!

Maandag 18 en 25 november 19.30u tot 22u.

40€. Info/inschrijvingen: Madeleine Nieuwlaat  0486 89 50 54 mnieuwlaat@hotmail.com.

 

smEden

Voor geïnteresseerden die nog niet of weinig met smeden te doen hebben gehad.

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober 10u-17u

Info en inschrijvingen: Seerp Visser seerp@telenet.be

 

textiElatelier

Een textielatelier waar we samen reflecteren over textiele technieken, samen brainstormen over impressies uit natuur of cultuur en ideeën, zoeken naar nieuwe werkvormen met materialen met een binding zoals draad, papier, vezels, weefsels, wol, …
Experimenteren met vertrouwde technieken zoals breien, haken, kantklossen, naaien, stukken, vilten, verven of weven,...
Heb jij zin om mee de draad op te pakken?
Dan ben je welkom!
Maandelijks de 4e vrijdag in de namiddag van 13u tot 16u.
27 september
25 oktober
Info bij Ingrid Gulinck Ingridgulinck@yahoo.com

hOeden maken

We vertrekken van een vilten ‘cloche’ of ‘cohn’. Dit is het basismateriaal waarmee een hoed naar eigen ontwerp gevormd wordt. Een hoed met een al dan niet handgevormde rand. Een hoed maken kan in 2 à 3 lessen, een strohoed kan al in 1 les
Prijs: 13€ per sessie, materiaal tot de basisafwerking inbegrepen.
Extra onkosten: de vilten cloche, deze kunnen variëren van 10€ voor wol vilt tot ca. 25€ voor fantasie.
Minimum 3 en maximum 6 deelnemers per sessie.

Zaterdag 12 en 19 oktober 13u-17u

Info/inschrijvingen: jee.reusens@telenet.be

mOdel

Fascinerend hoe je het menselijk lichaam kan vatten op zo veel verschillende wijzen. Speelse kronkelige lijnen, gestileerde vlakken, geabstraheerde schaduwpartijen, houtskoolkribbels, contékrijttrekken, penseeltrekken, …! Iedere cursist gebruikt duidelijk zijn eigen stijl en dat wordt door Margot ook sterk aangemoedigd. Of je nu start of reeds meer ervaren bent, ieder ontdekt zijn eigen “schriftuur” en probeert deze onder een professionele, enthousiaste en persoonlijke begeleiding verder te ontwikkelen. De ongedwongen sfeer schept alvast een uitnodigende leeromgeving.  De modellen wisselen intimistische houdingen af met dynamische en zelfs best grappige poses. De vindingrijkheid is groot, zo ook hun eigen persoonlijke toets en het enthousiasme vanwege de cursisten om deze poses zo goed, eerlijk en gevoelig mogelijk vast te leggen op papier.

Zondagvoormiddag 10u00 tot 12u30

Vanaf zondag 8 september.

15€ per sessie
5 en 10 beurtenkaart mogelijk (inclusief model)

Info/inschrijvingen: 0495 32 55 04 margot@klingenberg.be

schilderen met acrYl

In dit experimentele atelier word je op persoonlijke wijze verder gecoacht naar meer beeld-technische vaardigheden en authenticiteit.
(enige basiservaring is aangewezen).

Voor wie nét iets anders wil!

Deze ateliers vinden plaats op woensdagavond  19u-22u (vanaf 11/9)  en op donderdagmiddag 13u30-17u (vanaf 19/9)

Begeleiding/info/inschrijving: Layla  0484 775 176 l.van.bogaert@telenet.be

artistieke hoUtbewerking

Hout is door iedereen gekend uit onze omgeving en leef-wereld, de talrijke houtsoorten hebben een grote verscheidenheid in soort en hardheid. De gereedschappen moeten bij deze vlijmscherp en in orde zijn. Daarom komt in onze cursus het scherpen van deze gereedschappen ook aan bod. Artistieke houtbewerking slaat terug op het inzicht en de vindingrijkheid van onze kandidaten.

Woensdagavond 19u tot 22u (vanaf 18/9)
Voor de workshop worden gereedschappen ter beschikking gesteld.
Maximum 6 personen
De workshop wordt gegeven door Paul Cools in de kelder van Tracé.
Prijs 12€/workshop (hout inclusief)
info/inschrijvingen
pol.cools48@skynet.be

albast - ytOng - mergel

Zelf een beeld maken in zachte mergelsteen of ytong. Deze stenen zijn gemakkelijk te bewerken met houtgereedschap (beitels, raspen en zagen). Beeldhouwen in albast voor mensen met ervaring in mergel.

Telkens van 14u00 tot 17u00
Voor de workshop worden gereedschappen ter beschikking gesteld.

14 & 21 september

12 en 19 oktober

Maximum 6 personen.
De workshop wordt gegeven door Guy Janssen in de kelder van Tracé.
Prijs 12 €/dag
Prijs steen : Ytong : gratis
Mergel: 1,50€/ kg // Albast: 3€/ kg.
info/inschrijvingen
Guy Janssen op 0476 264 392
guy.janssen.beeld@telenet.be

aQuarel

In deze cursus van 5 lessen leer je diverse technieken en onderwerpen van aquarel schilderen onder begeleiding van  Lucy De Vocht.

Op dinsdag- en donderdagavond

Vanaf dinsdag 19 september.

info / inschrijvingen lucia.de.vocht49@gmail.com 0476 557 259

brOnsgieten

Tijdens deze workshop van 4 dagen (2 weekends) leer je op eenvoudige manier de principes en technieken om kleine sculpturen in brons af te gieten. Deze cursus omvat de verschillende stappen in de complexe opbouw volgens de “verloren wastechniek”, beginnend van een zelfgemaakt model in was, het zetten van lucht- en toevoerkanalen, het inbedden van het beeld, het uitstoken van de mallen, het brons smelten en gieten en het afwerken van het beeldje. Het uiteindelijke resultaat, een bronzen beeldje. je eigen sculptuur in brons gieten, wordt gegarandeerd een boeiende en leerrijke ervaring.

De deelnameprijs bedraagt 150 euro voor leden en 165 euro voor niet-leden. (Lidgeld bedraagt 15 euro). Een voorschot van 50 euro op de totale prijs wordt gevraagd. Uw inschrijving is pas geldig vanaf het moment dat uw voorschot op de bankrekening gestort is. (BE77 8335 2507 8242 op naam van Els Van Loon). Het resterende bedrag dient gestort een maand voor de aanvang van de cursus. Brons wordt afzonderlijk gerekend.
Het aantal deelnemers is gelimiteerd op maximaal 8 personen. De 8 eerste inschrijvers kunnen bijgevolg aan de workshop deelnemen
Degenen die later inschrijven komen op een reservelijst voor een volgende workshop of indien gewenst wordt het voorschot teruggestort.

21 en 22 september

12 en 13 oktober

Els Van Loon & Tom De Cleen

Info/inschrijvingen: vanloonelsa@gmail.com of 03 667 77 59

Ontwerp zelf je zilveren ring

In deze workshop vervaardig je een wassen ontwerp voor een zilveren ring. De begeleidster is Kristina Embregts (KE kunstenaar-edelsmid) en zij leert je werken in de ‘verloren was-techniek’, met verschillende gereedschappen.

Deelnameprijs: 25 euro met inbegrip van begeleiding en gebruik materiaal. Prijs gietwerk en afwerking: ongeveer 25 euro (volgens gewicht van het ontwerp kan de prijs verschillen).

Info: Kristina Embregts 0486 74 88 67 kris.embregts@gmail.com