atEliers

je bent creAtief...

Tracé biedt het hele jaar door een waaier aan ateliers aan. Je kan bij ons je creativiteit ontwikkelen en vaardigheden ontdekken, ontplooien en bijschaven onder begeleiding van ervaren lesgevers.

Wil je leren model- of portrettekenen? Of schilderen met aquarel, acryl en olieverf? Of hou je meer van het stevige ambacht als smeden en bronsgieten? Zegt beeldhouwen in zachte steen of artistieke  houtbewerking je iets? Misschien hebben woorden en verhalen je hart gestolen? Of wil je graag zelf een hoed ontwerpen of werken met textiel?

je bent creAtief...

Aquarel 5 lessen met Lucy De Vocht

Vrij schilderen Woensdag 19u-22u

Smeden met Seerp Visser

Bronsgieten met Els Van Loon en Tom De Cleen

Maak je eigen ring met Kristina Embregts donderdag 11 november 14u-17u.

Textielatelier vrijdag 30 oktober 13u30-16u30

Modeltekenen met Margot Klingenberg zondag 10u15-12u45

Hoeden maken met Jee Reusens zaterdag 16 en zondag 17 oktober 14u-17u.

Albast, ytong en mergel met Guy Janssen

Maak je eigen ring

Maak onder begeleiding van een professioneel edelsmid een wassen model dat achteraf omgegoten wordt in zilver. Alle materiaal is inbegrepen voor de workshop. Aan de hand van het gewicht van je ontwerp wordt achteraf de kostprijs van de ring berekend in zilver. Deze is extra te betalen maar voor € 25 heb je al een mooie ring. De ring is een weekje later op te halen. Het komt er op neer fijn en gedetailleerd te werken, opdat je een betaalbaar en stijlvol juweel kan bekomen.

Meer info: Kristina Embregts, kris.embregts@gmail.com, 0486 74 88 67

 

mOdel

Fascinerend hoe je het menselijk lichaam kan vatten op zo veel verschillende wijzen. Speelse kronkelige lijnen, gestileerde vlakken, geabstraheerde schaduwpartijen, houtskoolkribbels, contékrijttrekken, penseeltrekken, …! Iedere cursist gebruikt duidelijk zijn eigen stijl en dat wordt door Margot ook sterk aangemoedigd. Of je nu start of reeds meer ervaren bent, ieder ontdekt zijn eigen “schriftuur” en probeert deze onder een professionele, enthousiaste en persoonlijke begeleiding verder te ontwikkelen. De ongedwongen sfeer schept alvast een uitnodigende leeromgeving.  De modellen wisselen intimistische houdingen af met dynamische en zelfs best grappige poses. De vindingrijkheid is groot, zo ook hun eigen persoonlijke toets en het enthousiasme vanwege de cursisten om deze poses zo goed, eerlijk en gevoelig mogelijk vast te leggen op papier.

Zondagvoormiddag 10u15 tot 12u45

15€ per sessie
5 en 10 beurtenkaart mogelijk (inclusief model)

Info/inschrijvingen: 0495 32 55 04 margot@klingenberg.be

textiElatelier

Een textielatelier waar we samen reflecteren over textiele technieken, samen brainstormen over impressies uit natuur of cultuur en ideeën, zoeken naar nieuwe werkvormen met materialen met een binding zoals draad, papier, vezels, weefsels, wol, …
Experimenteren met vertrouwde technieken zoals breien, haken, kantklossen, naaien, stukken, vilten, verven of weven,...

Textiele workshops in Tracé 2020-2021

De workshops gaan door de vierde vrijdag van de maand, van 13u30 tot 16u30.

Onze leden delen hun ervaring in textiele technieken en geven om beurt een workshop.

Wij overwegen onze workshops themagericht te bundelen. In september bespreken we de planning.

Inlichtingen over deze werkgroep bij

Ingrid Gulinck 0473 58 67 56 Ingridgulinck@yahoo.com

brOnsgieten

Tijdens deze workshop van 4 dagen (2 weekends) leer je op eenvoudige manier de principes en technieken om kleine sculpturen in brons af te gieten. Deze cursus omvat de verschillende stappen in de complexe opbouw volgens de “verloren wastechniek”, beginnend van een zelfgemaakt model in was, het zetten van lucht- en toevoerkanalen, het inbedden van het beeld, het uitstoken van de mallen, het brons smelten en gieten en het afwerken van het beeldje. Het uiteindelijke resultaat, een bronzen beeldje. je eigen sculptuur in brons gieten, wordt gegarandeerd een boeiende en leerrijke ervaring.

De deelnameprijs bedraagt 150 euro voor leden en 165 euro voor niet-leden. (Lidgeld bedraagt 15 euro). Een voorschot van 50 euro op de totale prijs wordt gevraagd. Uw inschrijving is pas geldig vanaf het moment dat uw voorschot op de bankrekening gestort is. (BE77 8335 2507 8242 op naam van Els Van Loon). Het resterende bedrag dient gestort een maand voor de aanvang van de cursus. Brons wordt afzonderlijk gerekend.
Het aantal deelnemers is gelimiteerd op maximaal 8 personen. De 8 eerste inschrijvers kunnen bijgevolg aan de workshop deelnemen
Degenen die later inschrijven komen op een reservelijst voor een volgende workshop of indien gewenst wordt het voorschot teruggestort.

Els Van Loon & Tom De Cleen

Info/inschrijvingen: vanloonelsa@gmail.com of 03 667 77 59

hOeden maken

We vertrekken van een vilten ‘cloche’ of ‘cohn’. Dit is het basismateriaal waarmee een hoed naar eigen ontwerp gevormd wordt. Een hoed met een al dan niet handgevormde rand. Een hoed maken kan in 2 à 3 lessen, een strohoed kan al in 1 les
Prijs: 13€ per sessie, materiaal tot de basisafwerking inbegrepen.
Extra onkosten: de vilten cloche, deze kunnen variëren van 10€ voor wol vilt tot ca. 25€ voor fantasie.
Minimum 3 en maximum 6 deelnemers per sessie.

Info/inschrijvingen: jee.reusens@telenet.be

smEden

Voor geïnteresseerden die nog niet of weinig met smeden te doen hebben gehad.

Info en inschrijvingen: Seerp Visser seerp@telenet.be

 

artistieke hoUtbewerking

Hout is door iedereen gekend uit onze omgeving en leef-wereld, de talrijke houtsoorten hebben een grote verscheidenheid in soort en hardheid. De gereedschappen moeten bij deze vlijmscherp en in orde zijn. Daarom komt in onze cursus het scherpen van deze gereedschappen ook aan bod. Artistieke houtbewerking slaat terug op het inzicht en de vindingrijkheid van onze kandidaten.

Woensdagavond 19u tot 22u
Voor de workshop worden gereedschappen ter beschikking gesteld.
Maximum 6 personen
De workshop wordt gegeven door Paul Cools in de kelder van Tracé.
Prijs 12€/workshop (hout inclusief)
info/inschrijvingen
pol.cools48@skynet.be

aQuarel

In deze cursus van 5 lessen leer je diverse technieken en onderwerpen van aquarel schilderen onder begeleiding van  Lucy De Vocht.

info / inschrijvingen lucia.de.vocht49@gmail.com 0476 557 259

albast - ytOng - mergel

Zelf een beeld maken in zachte mergelsteen of ytong. Deze stenen zijn gemakkelijk te bewerken met houtgereedschap (beitels, raspen en zagen). Beeldhouwen in albast voor mensen met ervaring in mergel.

Op zaterdag van 14 tot 17u.
Voor de workshop worden gereedschappen ter beschikking gesteld.

Maximum 6 personen.
De workshop wordt gegeven door Guy Janssen in de kelder van Tracé.
Prijs 12 €/dag
Prijs steen : Ytong : gratis
Mergel: 1,50€/ kg // Albast: 3€/ kg.
info/inschrijvingen
Guy Janssen op 0476 264 392
guy.janssen.beeld@telenet.be