pOdium

Jazzjam en klassieke gitaar

Jazzjam op zaterdag 20u30

Jazzjam is genieten van geweldige muzikanten die ons overdonderen met jazzmuziek.

3 november

1 december

2 februari

2 maart

6 april

4 mei

1 juni

Klassieke gitaar op zondag 11u

De zondagvoormiddag is uitgegroeid tot een muzikaal hoogtepunt met kwaliteit en sfeer. Een niet te missen moment.

Als je zelf klassieke gitaar speelt en je wilt zelf eens een nummertje ten berde brengen: breng dan je eigen instrumenten mee. Wil je gewoon eens gezellig komen luisteren en genieten van de muziek en een kopje koffie of een glaasje cava? Dat kan ook, natuurlijk.

4 november

2 december

3 februari

3 maart

7 april

5 mei

2 juni

Chris D. Smith op zaterdag 20 oktober 20u30

Chris D. Smith zijn langverwachte 3de album “Nuit Blanche” is er!

Britten hebben moeite met de uitspraak van buitenlandse namen. Op de terugweg van Londen werd songschrijver en Kapellenaar Christof De Smet zijn naam door de hostesse verhaspeld tot Chris D. Smith,meteen een artiestennaam waardig! In het najaar 2015 bezocht Chris de huizen waar Paul Mc Cartney en John Lennon opgroeiden en de kiem voor dit album was gelegd. Geïnspireerd door het bezoek vond Chris zijn ambitie voor dit project,zich meten met zijn muzikale helden,the Fab Four. Een muzikale reis die startte tijdens het Liverpool bezoek en eindigde bij de mastering van dit album te Abbey Road in Londen,de heilige grond waar meerdere grootheden (Beatles,Pink Floyd,..) opnamen deden. De cirkel was hiermee rond. Met dit 3de album gaat Chris verder op de ingeslagen weg van zijn vorige,door muziekliefhebbers,goed ontvangen albums ‘Words’ en ‘A.D. 2014’. Van de protest classic jazz/rock song ‘The Union’,over de sixties klinkende ode aan Antwerpen ‘Antwerp City Lights’,de 19de eeuwse romantiek van ‘Sometimes’,de Beatles pastiche ‘Long John Silver’ en de Blues lyriek van ‘Nuit Blanche’,klinkt geen enkele song hetzelfde,zijn reputatie van muzikale alleseter indachtig. Dylan,de Beatles,Brel,Beach Boys en andere van zijn muzikale helden zijn nooit ver weg,net als Beethoven en Mozart.

Live komt Chris de cd voorstellen in duo met gitarist Luc Janssens.

Za. 27 okt. 20u15 Vertelvoorstelling Mata Hari, ontsluierd? Madeleine Nieuwlaat en Eba Zaphira

Een ontroerende voorstelling die de vrouw Mata Hari of Margaretha Zelle uit Leeuwarden als gewone vrouw in haar tijd in de wereld zet. Het levensverhaal en haar executie tijdens WO I worden verteld door Madeleine. De schoonheid van haar exotische dans wordt tot leven gebracht door Eba die zich in haar bewegingen heeft verdiept en poogt de soepele dansstijl van Mata Hari te verbeelden. Met deze voorstelling willen ze haar graag na 100 jaar nog eens de aandacht geven die ze verdient.

 

Je houdt van muziek en woord ...

Wij ook! Kom eens langs op de eerste zaterdagavond van de maand*. Dan kan je met volle teugen genieten van geweldige muzikanten die ons keer op keer overdonderen met jazzmuziek. Er wordt gejamd dat het een lieve lust is. De volgende morgen kan je komen luisteren naar de klanken van klassieke gitaar, die doordringen tot in je kleinste teen. Om de drie maanden organiseren we een meeslepend bluesoptreden.
Ook andere muziekgenres komen aan bod, zoals bluegrass, kleinkunst... Komen luisteren naar onze muzikale activiteiten is steeds gratis.

* uitgezonderd januari, juli, augustus en september.