pOdium

Jazzjam op zaterdag 20u30

Jazzjam is genieten van geweldige muzikanten die ons overdonderen met jazzmuziek.

4 mei met voorproprogramma van ‘Destination Unknown’, een ‘kleine’ big-band van de muziekacademie.

1 juni met voorprogramma door pop- en jazzschool van de academie

 

Klassieke gitaar op zondag 11u

De zondagvoormiddag is uitgegroeid tot een muzikaal hoogtepunt met kwaliteit en sfeer. Een niet te missen moment.

Als je zelf klassieke gitaar speelt en je wilt zelf eens een nummertje ten berde brengen: breng dan je eigen instrumenten mee. Wil je gewoon eens gezellig komen luisteren en genieten van de muziek en een kopje koffie of een glaasje cava? Dat kan ook, natuurlijk.

5 mei

2 juni

 

Zaterdag 18 mei 20u30
Americana, bluegrass en country: PARIS-TEXAS

Paris Texas is een 5-koppige band rond song-smid Gerrit Hüppertz. De inspiratie voor zijn gebalde nummers vond hij in de vele roadtrips door het Zuiden van de USA. De muziek is doorspekt van al het lekkers dat die Amerikaanse bodem te bieden heeft: van americana over de traditionele bluegrass tot countrymuziek. Steeds met oog voor herkenbaarheid en melodie. Live wordt hij bijgestaan door doorgewinterde muzikanten die hun sporen eerder verdienden in de akoestische muziek. Met een steady groove, hot picking en verfijnde samenzang probeert de band de songs naar een hoger niveau te tillen. In april 2019 duikt de band met producer Pascal Deweze (Sukilove, Broken glass heroes) in diens Studio Jezus om live op analoge tape een debuutalbum op te nemen. Dit album verschijnt later in het najaar.

Gerrit Hüppertz/zang & gitaar (Mazlov), Dave Crockaerts/zang & gitaar (Mazlov), Dirk Peeraer/ zang & dobro (Rawhide), Jan Michielsen/mandoline (Four wheel drive, Blue Maxx), Maarten Michielsen/ zang & contrabas (You raskal you).

 

Dinsdag 4 juni vanaf 16u

KLASCONCERT

POP– EN JAZZAFDELING MUZIEKACADEMIE EKEREN

Je kan komen kijken en vooral luisteren naar de leerlingen piano, basgitaar en saxofoon. De leerlingen zetten hun beste beentje voor en laten zien en horen wat ze het voorbije schooljaar hebben (bij-)geleerd. Een ideaal moment om kennis te maken met minder bekend lokaal talent! En misschien krijg je wel zin om je volgend schooljaar in te schrijven voor muzieklessen. Wat houdt je tegen?

Gratis toegang

 

Zaterdag 22 juni 21u

Afsluiter: RAILROAD BLUES NIGHT

Nog voor dat L. M. uit Ekeren met zijn boot richting zuid trekt, verzamelt hij nog enkele muzikale spitsbroeders. Wie er komt spelen weet hij nog maar alleen. Maar L. M. kennende zal Tracé als the railway station dé locatie zijn om de blues alle eer aan te doen.