pOdium

Je houdt van muziek en woord ...

Wij ook! Kom eens langs op de eerste zaterdagavond van de maand*. Dan kan je met volle teugen genieten van geweldige muzikanten die ons keer op keer overdonderen met jazzmuziek. Er wordt gejamd dat het een lieve lust is. De volgende morgen kan je komen luisteren naar de klanken van klassieke gitaar, die doordringen tot in je kleinste teen. Om de drie maanden organiseren we een meeslepend bluesoptreden.
Ook andere muziekgenres komen aan bod, zoals bluegrass, kleinkunst... Komen luisteren naar onze muzikale activiteiten is steeds gratis.

* uitgezonderd januari, juli, augustus en september.

Klassieke gitaarhappening: extra optreden 1 juli

De klassieke gitaar morgens worden druk bezocht en hebben succes. Daarom werd besloten om uitzonderlijk de eerste zondag van de zomervakantie, namelijk op 1 juli van 11u tot 13u nog een bijeenkomst te plannen. Alle gitaristen krijgen de mogelijkheid hun ingestudeerde stukken nogmaals in publiek te spelen. Iedereen is welkom zowel als klassieke gitarist of als enthousiaste luisteraar!

Gratis toegang

Zo 1 juli 11u

Blues met Shakedown Tim

Zaterdag 23 juni 21u

Gratis toegang

Shakedown Tim brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ‘50, maar zijn songs zijn hedendaags.  Zanger-gitarist Shakedown Tim (Ielegems) is geen onbekende in de blueswereld: oprichter van Fried Bourbon en stond ook vaak op het podium met Gene Taylor, James Harman, Roland, Steven De Bruyn, Jo' Buddy, Willie Buck... Op 7 april l.l. kwam het album “Shakedown’s Th’owdown” van "Shakedown Tim & the Rhythm Revue" uit bij het befaamde label “Rhythm Bomb Records London”. De Amerikaanse blues legende James Harman tekende in als producer en hij speelde nog enkele nummers mee op de mondharmonica. Deze Th’owdown bestaat uit een gevarieerde collectie aanstekelijke Blues, Jump, R&B, Swing, Mambo, Rock ’n roll… songs. Met een verbluffend authentiek geluid en een opgewekt karakter sleept dit kwartet je aan de haren van de ene naar de andere uithoek van het bluesgenre. Opgepast, deze band mikt op je heupen én op je ziel!

Op deze sessie speelt Tim in solo. De muziek wordt teruggebracht tot de essentie: zang en gitaar terwijl zijn voet het ritme stampt… Met zijn downhome blues & boogie kan hij elke plaats omtoveren in een Mississippi juke joint.
Tim Ielegems: zang, fat body guitar & footstomps

www.shakedowntim.be