Kunstgalerij

IDA JANSSENS CATHY DEBBAUT

Ida maakt stille, fragiele abstracte werken, dikwijls met textiele, kunstambachtelijke technieken. Achter elk werk zit een uit het leven gegrepen aanleiding, onderwerp, bekommernis, reflectie. Geen enkel werk kon tot stand komen zonder de maturiteit van het leven zelf, van een verleden vol omzwervingen en ervaringen die tijd nodig hebben om te transformeren tot abstracte composities.

 

 

 

Cathy stelt een selectie tentoon uit haar werken in textiel en keramiek die geïnspireerd zijn door de weg naar zee. Onderweg naar zee worden de landschappen ruimer, de horizon breder, de details flou, de wind heviger en de kleuren lichter. Haar werk is een herordening - vaak intuïtief en impulsief - van deze waarneming. Het is een abstracte weergave van zien, weten, vergeten en herinneren … flarden die overblijven.

 

 

Za. 16 & 23 sept. 14u-18u

Zo. 17 & 24 sept. 14u-18u

Wo. 20 & 27 sept. 19u30-22u

 

Za 23 sept. 15u

TOM THEUNS & AURELIE DORZEE

brengen een selectie uit de nieuwe CD

‘The Seven Gardens’

 

 

Blue team Za. 30 sept. - Wo.11 okt.

Blue Team is een vriendengroep geboren uit afgestudeerden van de Academie Noord te Brasschaat die de camera niet terzijde wilden schuiven en uitdagingen bleven zoeken. Door de jaren heen haakten er enkelen af, anderen vonden dan weer onderdak bij de Kalmthoutse Fotokring, maar de drang om zelf te exposeren bleef.

Petra Verbiest
De liefde voor de fotografie begon met het vastleggen van bijzondere momenten met een polaroid camera. Na de academie ging ik nog meer de natuur, landschappen, interieur en gebouwen vastleggen op mijn eigen unieke manier.
Dankzij de voortdurende vooruitgang van de technologie en de vele mogelijkheden die je hiermee krijgt kan ik nog meer  mijn artistieke visie verder verkennen.

From top to bottom;

beelden van de natuur door de ogen van een vogel of een mier.
Sinds mensenheugenis kijken we met verwondering en verlangen naar de lucht. De vrijheid die gepaard gaat met het zweven en het trotseren van de zwaartekracht spreekt tot de verbeelding.
Zoals de mier de wereld ontdekken door het labyrint van gras, bloemen en planten. Dit leven lijkt klein maar is vol met fascinatie en wonderen

Robert Vannietvelt is geboren in de gouden jaren vijftig en sinds zijn jeugd loopt de fotografie als een rode draad door men leven, analoog begonnen en later toen het digitale tijdperk aanbrak hier ook mee op de kar gesprongen. Ondertussen mag gezegd worden dat hij een eigen stijl van fotograferen heb gevonden en mensen die hem kennen zien dat ook aan mijn werk en zo heeft de fotografie ook nu weer een grote plaats gekregen, het is meer dan een passie geworden zeg gerust dat het mijn leven beheerst.

 

 

Mountain Peaks: Bergtoppen die in werkelijkheid geen echte bergtoppen zijn maar enkel hopen zand, je kan beelden tonen die helemaal in scene zijn gezet en niet zijn wat ze echt zijn, met een dosis verbeelding lijken ze ook echt.

Antwerp seen in square: Analoog gefotografeerde beelden die zelf zijn ontwikkeld en verder digitaal afwerk. Met mijn vierkante beelden van Antwerpen toon ik fragmenten van gebouwen in de hoop dat enkelingen deze toch wel kunnen plaatsen

Annemie Vermeulen

Zij fotografeert heel intuïtief. Het is de bedoeling dat de kijker haar beelden ook zo interpreteert. Zo zal elke persoon iets anders en persoonlijks ervaren.

“Bekijk één beeld tegelijk en laat je verbeelding maar gaan…”

 

 

Van jongs af aan liep Walter Potters (Berchem 30 april 1955) met de camera rond. Analoog met een eigen kleine donkere kamer, daarna snel overgeschakeld naar het digitale tijdperk. Na zijn pensionering trok hij naar Academie Noord te Brasschaat, richting Fotokunst waar hij zeven jaar doorbracht met de drie andere leden van het Blue Team. Nu dwaalt hij rond in de Kalmthoutse Fotokring. Zwart-wit blijft zijn uitgelezen speelterrein in alle aspecten van de fotografie.

 

 

 

STAAL

Fascinatie voor handen

Zij vertellen een verhaal

Verhalen een leven

Fijne handen

Ruwe handen

Jonge handen

Oude handen

Handen die werken

Handen die iets scheppen

Iets tot leven roepen

Zells uit het harde staal

Slijpen zij een eigen creatie

 

PAPIER

Schoonheid ontdek je in banale zaken.

Alledaagse vluchtige, afgedankte, vertrappelde frommels.

Verzameld, samengeperst, klaar voor een nieuw leven.

 

Za. 30 sept. en 7 okt.  14u-18u

Zo. 1 en 8 okt. 14u-18u

Wo. 4 & 11 okt. 19u30-22u

 

 

 

 

MIA VAN HOOFSTAT & PETER KEMPENAERS 14 okt.—25 okt.

Was het 1988 of 1989 dat Mia en Peter mekaar voor het eerst ontmoetten in de cursus Beeldhouwen?

Vooraf en daarna volgden zij nog allerlei cursussen zoals tekenen, schilderen, vrije en toegepaste grafiek… Sporadisch ontmoetten ze mekaar, in de loop der jaren, bij tentoonstellingen, vergaderingen of evenementen. Nu in 2023 hebben zij reeds lang hun ding gevonden in een wereld waar weinig is wat het lijkt.

In 2022 nog in het Hof ter Weyden waar Peter Mia had uitgenodigd voor een tentoonstelling ter gelegenheid van zijn 80 jaar en nu vroeg Mia Peter om samen tentoon te stellen in Tracé.

De schilderijen van Mia zijn levendig, direct, raak en spontaan.

Peter tracht om in elk relatief traditioneel beeldhouwwerk een eigenheid, bezinning en sacraliteit mee te geven.

 

Zo. 2 juli - zo 27 augustus Zomersalon

De workshops in Tracé zijn springlevend en creatief. Dat blijkt uit hun schilderijen, tekeningen, textielwerken, hoeden en beelden.

 

Zondag 14u-18u

 

 

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
In Tracé kan je exposeren voor 200 euro voor 2 weken.
Op zaterdag en zondag van 14 tot 18u en woensdag van 19u30 tot 22u.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.

Terugblik

20 tentoonstellingen in een jaar. Een terugblik vind je via deze link

expo