nieUw

Jo Wetzels en Karolien Van de Put

Johan Jozef Wetzels (°1972) volgde een opleiding fotografie aan het Stedelijk Hoger Instituut voor Visuele Kommunikatie en Vormgeving (SHIVKV) te Genk. Momenteel werkt hij als zelfstandig freelancer te Antwerpen.
Jo: “Je kan je verwachten aan zowel analoge als digitale foto's, in kleur en zwart wit uit mijn vrij werk. Een selectie van naaktfoto's en landschapsfotografie en nog enkele stillevens. Ook zal er voor het eerst een reeks zelfportretten getoond worden waarin de fotograaf zichzelf verbeeldt door de jaren heen.
Observatie en de daad van het fotograferen. Mijn passie voor fotografie begon al zeer vroeg. Als kind kon ik gefascineerd kijken naar de dingen rondom mij. Later leerde ik dat men deze momenten kan vastleggen. De camera is hiervoor het ultieme instrument. Een stervend moment bevriezen. Het doel, datgene vastleggen wat ik wens te verbeelden. De camera is hierbij louter een hulpmiddel dat de verbinding tussen mijn verbeelding en de werkelijkheid op film of sensor capteert. Zoals een van mijn grote voorbeelden ooit zei:
“Uiteraard, zullen er altijd zijn die enkel naar techniek kijken, die zich afvragen “hoe”, terwijl anderen van een meer nieuwsgierige aard zich zullen afvragen “waarom". Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar inspiratie boven informatie.” Man Ray.”

Karolien Van de Put (°1974) studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, werkt in Mol als leerkracht Sculptuur en Levend Model.
Karolien: “Aanvankelijk werkte ik bijna uitsluitend figuratief, waarbij Griekse mythologie de rode draad vormde. De figuren waren expressief, sensueel en verhalend.
Na een korte adempauze begint een nieuw hoofdstuk in mijn werk. De materie en de vorm nemen meer en meer een belangrijke rol en het verhalende schuift naar de achtergrond. Gevonden voorwerpen worden gecombineerd met sculpturen in plaaster die vaak wolken of andere natuurelementen lijken uit te beelden. De paar figuratieve werken vormen een overgang tussen mijn oud en nieuw werk.
Inhoudelijk is er geen vast thema hoewel gelaagdheid in persoonlijkheden en levensfasen en een liefde voor de natuur onder het oppervlakte doorschemert, het beeld primeert boven de inhoud.
Omdat ik in beelden denk vind ik de combinatie van mijn sculpturen en Jo zijn foto’s een perfecte combinatie. Ik zie in Jo zijn werk een zelfde gelaagdheid in zijn naaktportretten en een zelfde liefde voor landschap.”

Zaterdag 17, 24 en 31 oktober 14u-18u

Zondag 18 en 25  oktober en 1 november 14u-18u

Woensdag 21 en 28 oktober en 4 november 19u30-22u

Meer info:

https://tracecultuurstation.be/tentoonstelling/

 

Lid worden!

 

Dat kan voor 15 euro per jaar. Daarvoor kan je het hele jaar deelnemen aan al onze activiteiten en steun je de werking. Bovendien krijg je vijf maal per jaar ons infoblad in je brievenbus.

Je bent lid van september tot september.

Lid worden kan door het lidgeld te storten op BE24 2200 3788 8438 BIC GEBABEB.

Stuur een mailtje naar info@tracecultuurstation.be

Tentoonstellen?!

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.