nieUw

Word lid!

Je bezoekt de expo’s. Je komt naar de optredens. Je neemt deel aan de workshops. Je wil Tracé steunen in zijn activiteiten. Je wil op de hoogte blijven. Je wil graag het krantje ontvangen. Dan word je lid van Tracé.

Dan vernieuw je je lidmaatschap. Je stort je lidgeld of je betaalt in Tracé 15 euro.

Je bent dan lid van 1 september 2019 tot 31 augustus 2020.

 

IBAN BE24 2200 3788 8438    BIC GEBABEB

 

Zaterdag 31 augustus 20u30 BOSSA SOFA

De spits van het nieuwe podiumjaar in Tracé word afgebeten door  de band van Andreas Dieryck. Bossa Nova is een zeskoppige  band die enkele jaren geleden elkaar vonden in hun voorliefde voor latin, jazz en bossa nova.

Ze zorgen voor een avondvullend programma met klassiekers, minder bekende nummers en enkele verrassende versies.

 

20 JAAR KUNSTPLEZIER Van zaterdag 7 tot woensdag 18 sept. GERDA VAN TURNHOUT WARD VAN HONSTE

Wie had dat kunnen denken toen zij enkele jaren geleden de academie verlieten, dat ze nog samen een tentoonstelling zouden beleven. Zij herinneren zich nog zeer goed de speciale sfeer, die in hun groepje hing, toen ze een tiental mensen op ouderdom, in 't Bruggeske, voor de eerste keer leerden schilderen en beeldhouwen. Hoe ze steeds weer terug keerden naar de home, met een zalig gevoel, ze hebben nog iets gepresteerd. Nu jaren later wanneer deze groep vervangen is door meer jeugdiger personen, hebben zij via workshops zich zelf kunnen ontwikkelen. Gerda en Ward gingen bijvoorbeeld een week lang elke dag naar Lommel om er met papier-maché te leren werken. Daarna gingen ze weer naar Rotselaar om er een week lang te beeldhouwen. Ze leerden in Wilrijk hoe ze uit zilverklei mooie juwelen konden maken. Zelfs tijdens hun jaarlijkse vakantie trokken ze meermaals  naar Zuid-Frankrijk om er te gaan kappen. Met de Hot-Pot ondervonden ze wat ze met gekleurd gesmolten glas konden maken.  Daarna leerden ze de geheimzinnige Zentangle kennen. Bij Layla Van Bogaert, al was het kort, staken ze toch verschillende goede dingen op. Ze konden zich uitleven bij Kunstplatform Kappa, die ze allerlei mogelijkheden gaf om zich verder te ontplooien. In het Atelier Muns in Essen gingen ze echt beeldhouwen, maar ze begrepen al rap dat ze eigenlijk nog niets kenden, ze hebben nog veel te leren en dat gaan ze dan ook blijven doen.Nu wanneer de stapels schilderijen en beelden zich beginnen ophopen, vinden ze het moeilijk een top 20 om aan de muren te hangen of te zetten in Tracé.

Van harte welkom om het resultaat te bewonderen.

 

Tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.