nieUw

Passie voor klei: Clay Expressions

'De grote drijfveer achter Clay Expressions is het plezier om samen met keramiekvrienden aan een project te werken, het plezier om mensen te laten kennismaken met de vele mogelijkheden en aspecten van keramiek, het plezier om te zoeken naar ideale locaties en mooie opstellingen.’ zegt de initiatiefneemster Bernadette Lefevere. Je handen in de klei is werkelijk het beste gevoel.

Met het werk van Linda Bollens, Etienne De Bie, Lucy Dewit, Griet Dupré, Hubert Huysman, Milica Jovanovic, Bernadette Lefevere, Vera Stoefs, Fons Van Tricht kan je kennismaken. Om eenheid te behouden in dit uitgebreide aanbod van vormen en kleuren is Kris Cuvelier de curator.

Na Rijmenam in het voorjaar vindt Clay Expressions on Tour nu een stek in Tracé en in het najaar in Luik.

Clay Expressions nodigt tevens een bekende keramiste uit als centrale gast. In Tracé is dit Margot Thyssen, bekend om haar porseleinwerk met subtiele gegoten lagen in verschillende kleuren.

Meer info: www. clayexpressions.be

Zaterdag 4 en 11 september 14u-18u

Zondag 5 en 12 september 14u-18u

Woensdag 8 september 19u30-22u

 

Je bent creatief?!

Lid worden!

Dat kan voor 15 euro per jaar. Daarvoor kan je het hele jaar deelnemen aan al onze activiteiten en steun je de werking. Bovendien krijg je vijf maal per jaar ons infoblad in je brievenbus.

Je bent lid van september tot september.

Lid worden kan door het lidgeld te storten op BE24 2200 3788 8438 BIC GEBABEB.

Stuur een mailtje naar info@tracecultuurstation.be

Hoe word ik een podiumbeest?

Tijdens deze theatrale workshop van drie avonden gaan we intensief en speels werken rond podiumbewustheid. We werken aan lichaamstaal, zelfbewustzijn, stem, ademhaling en beweging. We gaan op zoek naar wat er nodig is om jouw boodschap, jouw verhaal op een positieve, beklijvende manier in de wereld te brengen. Hierna weet je waaraan je begint en focus je op een goed resultaat. Geen klamme handen meer of stokkende adem, maar zelfverzekerd en stevig geaard wordt het podium JOUW PLEK!
Madeleine Nieuwlaat is verhalenvertelster en coach. Ze geeft regelmatig workshops en verzorgt voorstellingen in Vlaanderen en in Nederland. Meer over haar vind je op www.echtgebeurd.be

Drie maandagavonden: 11 – 18 en 25 oktober van 20u tot 21.45u
50€ voor drie avonden
maximum 6 personen

(Afbeelding Marc Chagall 1917)

Maak je eigen ring

Om zelf je ring te ontwerpen, gebruik je de ‘verloren was’ -techniek. Je maakt een kunstzinnig ontwerp dat je uitsnijdt of boetseert in was. Goudsmid Kristina Embregts legt uit hoe je dat het beste aanpakt en begeleidt je, naargelang jouw ontwerp. Je krijgt al het materiaal ter beschikking. Op 3 u tijd maak je je ontwerp kant- en klaar voor een professionele gieter. We berekenen samen hoeveel de ring in zilver gieten je dan nog extra gaat kosten. De week daarop, haal je de ring op die in AG 925 sterling zilver is afgewerkt, eveneens bij Tracé.

Hoe fier kan je zijn met je eigen ontwerp aan je vinger?

Kostprijs deelname: €25 (materiaal inbegrepen)

Gietprijs: Indien je je ontwerp laat gieten in Ag 925 zilver, moet je nog een extra kostprijs voor het gewicht in zilver voorzien. Dit bedrag kan op voorhand worden berekend.

Inschrijven: mail kris.embregts@gmail.com met vermelding gewenste datum.

max. 8 personen per sessie.

Inlichtingen: 0486 74 88 67

Data:

23 september van 19 tot 22u

10 oktober van 14 tot 17u

11 november van 14 tot 17u

 

Tentoonstellen?!

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.