nieUw

De stille levens van

WILLY VAN DE VELDE

Stillevens tekenen en schilderen is zo’n typische academische oefening: het wordt gedaan in de veilige, besloten atmosfeer van een atelier en op het eerste gezicht heb je er weinig inspiratie voor nodig: je zet enkele (soms banale) voorwerpen bij elkaar, je plaatst er ‘n spotje op en klaar is kees.Maar Willy Van de Velde was het beu, trok het landschap in, tekende en schilderde portret, figuur, abstract, enz.

Tot hij zich begin jaren 90 inschreef voor de tekencursus van Willie Van Cauwenberghe aan de academie in Brasschaat. Een wereld ging open: Willy kon zo’n mooie, poëtische, inspirerende, dynamische stillevens opstellen dat Van de Velde direct verkocht was. Deze stillevens waren een onuitputtelijke bron voor detailweergave, abstrahering, kleurassociaties, compositiestudies of gewoon om in de gewenste stemming te komen. Willie is zeer recent overleden, zodat deze expo ook een eerbetoon is aan deze buitengewone tekenleraar.

Nadien heeft Willy Van de Velde 25 jaar geen stillevens meer gemaakt. Hèèl recent weer wel, maar klassieker, kleurrijker.

Deze expo is een mix van deze 2 periodes.

Za. 11 & zo. 12 okt. 14u-18 u / Wo. 15 & 22 nov. 19u30-22u / Za. 18 & zo. 19 nov. 14u-18u

 

Za. 18 nov. 20u

FLOOD ZONE

Een groep met leden van het verre Luchtbal of nog exotischer Kalmthout kleeft een queeste aan elkaar. De zoektocht in verschillende culturen, invloeden, generaties en vooral smaken. Of het nu wild, kalm, gemeen of lief is, soms schreeuwen ze oorlog, vrede, liefde, je lief, lawaai en zelfs stilte.

Kortom.Rock als een zonsopgang met grungy zwemen van punk en roze funk, al kan de maan een blauwe schijn heb

VILTEN voor beginners

In deze workshop maak je kennis met de ambachtelijke kleurige techniek van het vilten. De ongesponnen wol leggen we in laagjes en met water en zeep en je eigen energie ontstaat VILT! We werken naar een resultaat toe dat je thuis verder kan afwerken.

Viltwol is aanwezig.

Meebrengen: badhanddoek +/- 50x70

 Donderdag 30 november van 14u tot 16.30u -     25 €

Info en inschrijven voor de WS bij Madeleine: www.echtgebeurd.be/contact

Lid worden!

Dat kan voor 20 euro per jaar. Daarvoor kan je het hele jaar deelnemen aan al onze activiteiten en steun je de werking. Bovendien krijg je vijf maal per jaar ons infoblad in je brievenbus.

Als je nu lid wordt, ben je lid tot september 2024.

Lid worden kan door het lidgeld te storten op BE24 2200 3788 8438 BIC GEBABEB.

Erelid worden kan ook! 50 euro eenmalig.