nieUw

René Boye en Monico Van Tendeloo: eerste keer samen een tentoonstelling

René kreeg de smaak te pakken na een fototentoonstelling te Merksem bezocht te hebben. Dit was in 2004. Hij schafte zich een digitaal toestel aan, een Canon 300. En zo gingen wij regelmatig op stap, de natuur in, de beste remedie om te beginnen als amateurfotograaf. Ook de Antwerpse haven was een goede basis als beginner, evenals de afbraak van de brug op de Italiëlei. Thuis gekomen moesten de foto's gekeurd worden voor nabewerking en verbetering, Ook dat was een hele ervaring,
Monica is beginnen fotograferen in 2005 met een kleine Minolta. Zij heeft het meer voor bloemen, planten en natuur. Ook heeft zij graag dieren of mensen in haar foto's. Dat geeft meer leven aan een foto vind zij. Maar zij heeft ook andere ideeën en maakt soms raadselachtige foto's.
Samen zijn ze dan in een fotoclub gegaan, de Koninklijke Fotoclub Merksem, daar hebben zij samen veel bijgeleerd door tips en trics van andere leden. Er worden geen lessen gegeven , maar je kan er altijd terecht als je vragen hebt en dit is een echt pluspunt. Door veel te oefenen is René een krak geworden in Photoshop en Lightroom, twee fantastisch na bewerking -programma's.
Za 16, 23 en 30 juni 14u-18u
Zo 17, 24 juni en 1 juli 14u-18u
Wo 20 en 27 juni 19u30-22u

Tracé zomert met atelier model, hoeden maken, schilderen, hout, mergel, ytong, albast en hoeden maken

De zomer! Een zee van vrije tijd! Waarom zou je dan niet creatief zijn? Dan kan! Met één van de drie zomerateliers in cultuurstation Tracé! Op donderdagavond van 19 tot 22u in juli en augustus.

Atelier werken met mergel, ytong en albast bij Guy Janssen

Atelier artistieke houtbewerking bij Paul Cools

Atelier schilderen, tekenen, ... bij Ivan Janssens

5 euro per zomeratelier (of 10 euro met begeleiding)

Informatie? Inschrijven?

guy.janssen.beeld@telenet.be 0476 26 43 92

pol.cools48@skynet.be O486 06 48 01

janssens.ivan@telenet.be 0496 55 77 88.

 

Creatief zijn kan ook in de teken- en schilderworkshop model: 6, 7 of 8 juli alsook 7, 18 of 19 augustus van 10 tot 16u. 20 euro/dag (inclusief model en materiaal). Informatie en inschrijven: Margot Klingenberg margot@klingenberg.be.

 

Workshop Hoeden maken met Jee Reusens. Maandag 23 en dinsdag 24 juli. Maandag 20 en dinsdag 21 augustus. Informatie en inschrijven: jee.reusens@telenet.be.

Meer info over de workshops van Tracé: https://tracecultuurstation.be/workshops/

 

Blues met Shakedown Tim Solo op zaterdag 23 juni om 21u

Shakedown Tim brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ‘50, maar zijn songs zijn hedendaags. Zanger-gitarist Shakedown Tim (Ielegems) is geen onbekende in de blueswereld: oprichter van Fried Bourbon en stond ook vaak op het podium met Gene Taylor, James Harman, Roland, Steven De Bruyn, Jo' Buddy, Willie Buck... Op 7 april l.l. kwam het album “Shakedown’s Th’owdown” van "Shakedown Tim & the Rhythm Revue" uit bij het befaamde label “Rhythm Bomb Records London”. De Amerikaanse blues legende James Harman tekende in als producer en hij speelde nog enkele nummers mee op de mondharmonica. Deze Th’owdown bestaat uit een gevarieerde collectie aanstekelijke Blues, Jump, R&B, Swing, Mambo, Rock ’n roll… songs. Met een verbluffend authentiek geluid en een opgewekt karakter sleept dit kwartet je aan de haren van de ene naar de andere uithoek van het bluesgenre. Opgepast, deze band mikt op je heupen én op je ziel!
Op deze sessie speelt Tim in solo. De muziek wordt teruggebracht tot de essentie: zang en gitaar terwijl zijn voet het ritme stampt… Met zijn downhome blues & boogie kan hij elke plaats omtoveren in een Mississippi juke joint.
Tim Ielegems: zang, fat body guitar & footstomps

www.shakedowntim.be

Gratis toegang

 

Extra: klassieke gitaarhappening op zondag 1 juli 11u

De klassieke gitaar morgens worden druk bezocht en hebben succes. Daarom werd besloten om uitzonderlijk de eerste zondag van de zomervakantie, namelijk op 1 juli van 11u tot 13u nog een bijeenkomst te plannen. Alle gitaristen krijgen de mogelijkheid hun ingestudeerde stukken nogmaals in publiek te spelen. Iedereen is welkom zowel als klassieke gitarist of als enthousiaste luisteraar!

Gratis toegang

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden. Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie. We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina. Wil je tentoonstellen? Mail of bel naar Cris Deleu, crisdeleu@hotmail.com, 0476 33 98 89.