nieUw

Alfons Hotag

Als buitenmens en natuurliefhebber heeft fotografie hem altijd al geboeid. Enkele jaren geleden startte hij met fotograferen. Ook industriële onderwerpen boeien hem, sinds hij gevraagd werd foto’s te nemen van de opbouw van een nieuw magazijncomplex. Hij heeft geen fotoscholing gevolgd, maar vertrouwt erop dat de beelden, die hij maakt, bezoekers van de tentoonstelling zullen boeien.

Zaterdag 13 en 20 april 14u-18u

Zondag 14 en 21 april 14u-18u

Woensdag 17 en 24 april 19u30-22u

Open atelierroute: meer dan 20 deelnemers!

Bij de voorbereiding van de Erfgoeddag, met als thema ‘Hoe maakt u het?’ merkten we op dat er vandaag de dag nog altijd heel wat mensen artistiek of creatief aan de slag zijn. Jammer genoeg zijn de resultaten vaak fysiek niet te zien in het straatbeeld. Hoog tijd om een kijkje te nemen achter de schermen!

Samen et Cultuurstation Tracé deden we een oproep naar alle kunstenaars, artiesten maar ook mensen die met specifieke ambachten bezig zijn op grondgebied Ekeren om in deze periode zijn of haar atelier open te stellen. Deelnemers van 2019 zijn Layla Van Bogaert, Seerp Visser, Jee Reusen, Margot Klingenberg, Paul Cools, Laura Skivirskaya, Peter Kempenaers, Mon Van Den Broeck, Peter Van Impe, Kristina Delmeire, Eddy Thomas, Andreas Mertens, Stef Van Eyck, Karel Vernaillen, Koenraad Van Brabant, Alfons Condes, Lin Verheyen, Giedo Schillebeeckx, Renée Van Hekken, Joseph Laureys, Raphaël De Bois en Laura De Roey.

Van 27 april tot 5 mei loopt er in Cultuurstation Tracé een overzichtstentoonstelling met 1 werk van elke deelnemer. Er zijn folders met plattegrond beschikbaar waarmee je een eigen parcours kan uitstippelen.

Tijdens het weekend van 4 en 5 mei kan je tussen 14 en 17 uur alle ateliers bezoeken.

OPEN ATELIERS 2180 is een samenwerking tussen Cultuurstation Tracé, het district Ekeren en 252 cc.

Ontwerp zelf je zilveren ring

In deze workshop vervaardig je een wassen model/ontwerp voor een zilveren ring, voor jezelf of samen met je vriend, vriendin of familielid. De begeleidster is Kristina Embregts ( KE kunstenaar-edelsmid) en zij leert je werken in de ‘verloren was-techniek’, met verschillende gereedschappen. Wist je dat 80% van het juwelenaanbod bij juweliers ontworpen werd met deze techniek? Indien je vorm geslaagd is, kan jij zelf bepalen of je de ring in zilver laat gieten bij KE, die samenwerkt met een specialist-gieter edele metalen. (Dit is niet verplicht). Hiervoor kunnen we perfect een prijs berekenen, volgens het gewicht in was. Jouw ring wordt afgewerkt en gepolijst en de volgende week op hetzelfde adres overhandigd.

Praktisch: schort, scherp aardappelmesje, glad houten plankje, theelichtje + houdertje(plat want je moet goed aan het vlammetje kunnen) en aansteker meebrengen. Ook je leesbril of vergrotingsbril niet vergeten.

Deelnameprijs: € 25 inbegrip begeleiding en gebruik materiaal (was, wasvijlen enz.) Prijs gietwerk en afwerking: ongeveer €25 (volgens gewicht van het ontwerp kan de prijs verschillen)

Zaterdag 18 mei 14u-17u

 

Inschrijven doe je bij: kris.embregts@gmail.com

Tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.

Duizenden vonken in park Hof De Bist en zo veel meer

Na 3 jaar wachten was Vonken in park Hof De Bist opnieuw creatief, grensverleggend, origineel, spectaculair, verrassend, hartverwarmend, speels, super-gezellig en de moeite waard.

Enkele vonken kan je terug beleven via de link 

https://www.flickr.com/photos/lucasnijs/sets/72157702895560052/