nieUw

Evelien Verschroeven: Kunstenares en Verhalend Verteller

Evelien heeft haar artistieke vorming genoten aan gerenommeerde instellingen. Ze volgde beeldhouwen bij Raf Thijs in Sint Michiel Brasschaat en edelsmeedkunst aan de Academie in Etterbeek. Na een lange periode van creatieve inactiviteit keerde Evelien tien jaar geleden terug naar haar wortels: tekenen en schilderen. Deze hernieuwde focus op de basis heeft haar artistieke visie verder verfijnd en verdiept. Toch blijft ze nieuwsgierig naar andere technieken zoals linoprint en collage, die haar blijven uitnodigen tot experimenteren en ontdekken.

In haar werk staat de mens centraal. Ze richt zich vooral op portretten, gevoelens, beweging en dans. Dans, als een zeer lichamelijke expressie van emoties, fascineert haar bijzonder. Het is een interactie tussen muziek, ruimte, dansers en publiek waarin zelfs de kleinste bewegingen emoties en gevoelens kunnen overbrengen. Evelien brengt in haar werk vaak onontdekte emoties naar voren: verlies, machteloosheid, angst. Maar ook het herontdekken van alledaagse zaken zoals geduld en tijd door het koesteren van ieder huidig moment. Haar kunst toont soms lachende, spontane, tedere en hoopvolle momenten, maar ook diepe, donkerzwarte emoties.

Eveliens tekeningen zijn verhalen die de kijker uitnodigen om subjectief in te voelen en in te vullen. Ze moedigt aan om met alle zintuigen te observeren en de verbeelding de vrije loop te laten. Tussen observatie en verbeelding ontstaan intra- en inter-relaties: een ervaringsproces. Dit probeert Evelien over te brengen op de kijker, als een productervaring of als de motor van hun eigen ervaringen.

Door haar kunst creëert Evelien Verschroeven niet alleen visuele werken, maar ook emotionele en psychologische landschappen die uitnodigen tot diepe reflectie en persoonlijke interpretatie.

Za. 31 aug. & zo. 1 sept. 14u-18u

Za. 7 & zo. 8 sept. 14u-18u

Za. 14 & zo. 15 sept. 14u-18u

Wo. 4, 11 & 18 sept. 19u30-22u

Lid worden!

Dat kan voor 20 euro per jaar. Daarvoor kan je het hele jaar deelnemen aan al onze activiteiten en steun je de werking. Bovendien krijg je vijf maal per jaar ons infoblad in je brievenbus.

Als je nu lid wordt, ben je lid tot september 2025.

Lid worden kan door het lidgeld te storten op BE24 2200 3788 8438 BIC GEBABEB.

Erelid worden kan ook! 50 euro eenmalig.