Kunstgalerij

Evelien Verschroeven: Kunstenares en Verhalend Verteller

Evelien heeft haar artistieke vorming genoten aan gerenommeerde instellingen. Ze volgde beeldhouwen bij Raf Thijs in Sint Michiel Brasschaat en edelsmeedkunst aan de Academie in Etterbeek. Na een lange periode van creatieve inactiviteit keerde Evelien tien jaar geleden terug naar haar wortels: tekenen en schilderen. Deze hernieuwde focus op de basis heeft haar artistieke visie verder verfijnd en verdiept. Toch blijft ze nieuwsgierig naar andere technieken zoals linoprint en collage, die haar blijven uitnodigen tot experimenteren en ontdekken.

In haar werk staat de mens centraal. Ze richt zich vooral op portretten, gevoelens, beweging en dans. Dans, als een zeer lichamelijke expressie van emoties, fascineert haar bijzonder. Het is een interactie tussen muziek, ruimte, dansers en publiek waarin zelfs de kleinste bewegingen emoties en gevoelens kunnen overbrengen. Evelien brengt in haar werk vaak onontdekte emoties naar voren: verlies, machteloosheid, angst. Maar ook het herontdekken van alledaagse zaken zoals geduld en tijd door het koesteren van ieder huidig moment. Haar kunst toont soms lachende, spontane, tedere en hoopvolle momenten, maar ook diepe, donkerzwarte emoties.

Eveliens tekeningen zijn verhalen die de kijker uitnodigen om subjectief in te voelen en in te vullen. Ze moedigt aan om met alle zintuigen te observeren en de verbeelding de vrije loop te laten. Tussen observatie en verbeelding ontstaan intra- en inter-relaties: een ervaringsproces. Dit probeert Evelien over te brengen op de kijker, als een productervaring of als de motor van hun eigen ervaringen.

Door haar kunst creëert Evelien Verschroeven niet alleen visuele werken, maar ook emotionele en psychologische landschappen die uitnodigen tot diepe reflectie en persoonlijke interpretatie.

Za. 31 aug. & zo. 1 sept. 14u-18u

Za. 7 & zo. 8 sept. 14u-18u

Za. 14 & zo. 15 sept. 14u-18u

Wo. 4, 11 & 18 sept. 19u30-22u

 

Claudine Vermeulen: Impressies van dichtbij en heel ver weg

Door haar passie voor fotografie en de vele reizen heeft ze een groot gamma aan diverse landschappen kunnen gebruiken als onderwerp voor haar werken. Deze zijn geschilderd met olieverf en heel realistisch. Dichtbij zijn landschappen die in onze omgeving goed bekend zijn. Wie kent de Vloeiende niet, het badhuisje in Brasschaat of onze mooie Kalmthoutse Heide? Wat verder weg naar het hoge noorden waren Noorwegen en IJsland geliefde bestemmingen met hun prachtige landschappen. Nog verder weg bieden de nationale parken van de USA een gigantische bron van onderwerpen. En heel ver weg heeft Peru haar bijzonder geïnspireerd met zijn kleurrijke en unieke landschappen.

Claudine nodigt jullie uit om deze impressies te komen bekijken en samen de schoonheid van zowel nabijgelegen als verre oorden te ontdekken.

Za. 21 & zo. 22 sept. 14u-18u

Za. 28 & zo. 29 sept. 14u-18u

Wo. 25 sept. & 2 okt. 19u30-22u

Chris Martens: Ontleding van indrukken - een zoektocht naar beeldtaal

Met acryl- en olieverf, aquarel, houtskool en bister ontleedt zij haar omgeving en de indrukken die het op haar achterlaat. Geïntrigeerd door lijnen, vlakken, kleur en compositie, zoekt zij voortdurend naar een eigen, unieke beeldtaal. Haar werk weerspiegelt een diepgaande exploratie van vormen en emoties, waarbij ze het alledaagse transformeert tot kunst die raakt.

Studeerde aan de academies van Berchem, Hoogstraten en Turnhout. Ze stelde reeds tentoon in De Warande Turnhout, De Bijl Zoersel en Tracé Ekeren.

Za. 5 & zo. 6 okt. 14u-18u

Za. 12 & 13 okt. 14u-18u

Wo. 9 & 16 okt. 19u30-22u

Caroline Knockaert en Tom De Meulder

Tom De Meulder: Verloste schoonheid
Hij vindt ze onder de dode bomen in de magische Bretoense bossen. Hij verlost ze van hun lelijke bast. Hij schuurt ze en hij polijst ze totdat hun prachtige, unieke schoonheid tevoorschijn komt. Het is een passie die Tom een tiental jaren geleden gegrepen heeft in mijn vakantieland Bretagne en die hem nooit heeft losgelaten. Sinds kort heeft die passie zich uitgebreid naar (spek)stenen waarbij hij ook hier op zoek ga naar hun unieke vorm en kleur die zich beetje bij beetje aan hem openbaart in het bewerken. Hij hoopt dat jullie er van genieten!

 

Caroline Knockaert presenteert haar derde tentoonstelling in jaren! Deze overzichtstentoonstelling toont haar kleurrijke en expressionistische werk, waarin ze haar emoties op krachtige wijze vastlegt. Op doek gebruikt ze acryl- en olieverf om levendige composities te creëren, terwijl ze op papier stift en aquarel toepast om haar unieke visie te verbeelden. Deze tentoonstelling biedt een boeiend overzicht van haar artistieke reis en nodigt bezoekers uit om haar diepgaande emotionele expressie te ervaren.

Za. 19 & zo. 20 okt. 14u-18u

Za. 26 & 27 okt. 14u-18u

Wo. 23 & 30 okt. 19u30-22u

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
In Tracé kan je exposeren voor 200 euro voor 2 weken.
Op zaterdag en zondag van 14 tot 18u en woensdag van 19u30 tot 22u.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Neem contact op met Ina Rooze  ina.rooze@icloud.com 0486 86 46 52.

Terugblik

20 tentoonstellingen in een jaar. Een terugblik vind je via deze link

expo