expO

Zaterdag & zondag 14u-18u

Woensdag 19u30-22u

LUC VAN LOOCK

Zijn werk ontstaat uit en is een commentaar op ervaringen en indrukken die tot nadenken stemmen en een reactie op sociale en politieke frustraties. Af en toe wordt er naar een thema gewerkt zoals 'Bruegel' of 'de natuur', enz. Meestal is zijn werk een antwoord op de vraag: ‘Wat vind ik van … ‘

Zaterdag 22 & 29 feb. 14u-18u

Zondag 23 feb. & 1 maart 14u-18u

Woensdag 26 feb. & 4 maart 19u30-22u

 

Faces & places van Rob Wynants en Sfeer en kleur van Luk Claes

Een zeer lange vriendschap resulteert nu in hun eerste gezamenlijke tentoonstelling. Ieder met zijn eigen stijl en visie.

Rob Wynants heeft door de vele reizen in de wereld een hele collectie aan prachtige foto’s verzameld.  Met deze selectie toont hij zijn eigen kijk op stukjes van onze wereld. Deze fototentoonstelling in ingedeeld in 2 thema’s 'Faces and places'. De portretten van mensen en kinderen zijn spontaan en sprekend voor de eigenheid, de schoonheid en tonen hun cultuur. Foto’s van plaatsen en landschappen geven een beeld van de rijke diversiteit van onze leefwereld en hoe mooi en soms poëtisch de natuur kan zijn.

Luk Claes  heeft als grafisch vormgever een sterke voorliefde voor 'Sfeer en kleur'.  Kleur is bij het gebruik van allerlei grafische technieken zoals druk, zeefdruk, digitaal printen, toegepaste fotografie steeds heel belangrijk. Na 48 jaar in opdracht grafische projecten te realiseren is er nu de tijd om vrij zijn passie voor kleur en fotografie verder te beleven. In abstracte schilderijen met acrylverf wordt met sterke kleuren een eigen sfeerbeeld gecreëerd dat ieder op zich kan beleven. In de foto’s van bloemen zie je de verwondering voor de kleuren en vormen in de natuur.

Vrijdag 6 maart 19u30 - 22u

Zaterdag & zondag 7 & 8 maart 14u00 - 18u

Woensdag 11 maart 19u30 - 22u

Zaterdag & zondag 14 & 15 maart 14u - 18u

Lieve Adriaense: vreugde en vrijheid

In haar zoektocht naar meer creativiteit in haar leven, kwamen intuïtief schilderen en vedic art op haar pad. Vedic art is vrijheid. Het is een hartstaal, een vriendelijke en mooie manier om jezelf te openen.

Niks moet, alles kan, alles mag, laten komen wat komt, geen verwachtingen, geen interpretaties. Je moet je niet bezighouden met de anderen, je blijft bij jezelf en voelt wat je nodig hebt in dit proces, je moet jezelf niet bewijzen. Door te schilderen vanuit haar hart en ziel ontstaan er spontaan vormen en kleuren, sommige duidelijk geïnspireerd door de dot painting of aboriginal art.

Haar werken stralen vreugde en vrijheid uit en zijn een weerspiegeling van wie zij is.

Zaterdag 21 & 28 maart 14u-18u

Zondag 22 & 29 maart 14u-18u

Woensdag 25 maart & 1 april 19u30-22u

Aquarelklas van Lucy De Vocht

Met werken van Annemie Heyvaert, Cris Joossens, Carry Vermeylen, Paul Back , Linda Mallentjer en Walter  Van Staay.

Samen in groep aquarelleren. Blij verrast met de ondersteuning en kracht. In een ontspannen sfeer.

Zaterdag 4 & 11 april 14u-18u

Zondag 5 & 12 april 14u-18u

Woensdag 8 & 15 april 19u30-22u

 

De ontmoeting van Machteld Gysen en Magda Simons

Vanuit de innerlijke beleving van haar leven komt Machteld tot de inspirerende creatie van nieuwe werelden vol nieuwe mogelijkheden. Hoe zou onze eigen wereld eruit zien moesten we ontdaan worden van de belemmeringen die heden en verleden als indruk op ons nalaten? Laat je alvast hoopvol inspireren door naar haar werken te kijken en gevoelsmatig te beleven!

Magda is met veel plezier in de klei gevlogen en werkt vooral vanuit haar buikgevoel. Niet zozeer het draaiwerk maar wel de handvormen en het gieten genoten haar voorkeur. Glazuren uitproberen hoorde daar ook natuurlijk bij. De prehistorische grotschilderingen in Lascaux en Altamira hebben haar geïnspireerd om als tekening op de albarello 's te zetten. Zij heeft er ook plezier in mensen te observeren en hun houdingen en gedragingen te gebruiken in het schilderen en boetseren.

Zaterdag 18 & 25 april 14u - 18u
Zondag 19 & 26 april 14u - 18u
Woensdag 22 & 29 april 19u30 - 22u

Je houdt van kunst...

In Tracé kom je heel het jaar door aan je trekken. Elke zaterdag- en zondagnamiddag en woensdagavond is onze expositieruimte vrij toegankelijk. Het aanbod van onze exposanten is nu eens verrassend, dan weer uitdagend, eigenzinnig, innovatief en zeker gevarieerd. In feite kan alles, zo lang het maar beantwoordt aan ons streven naar een zeker niveau en kwaliteit: schilderijen, tekeningen, assemblages, foto’s, beeldende kunst, installaties, ...

 

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.

 

Terugblik

20 tentoonstellingen in een jaar. Een terugblik vind je via deze link

expo