expO

Zaterdag & zondag 14u-18u

Woensdag 19u30-22u

20 JAAR KUNSTPLEZIER Van zaterdag 7 tot woensdag 18 sept. GERDA VAN TURNHOUT WARD VAN HONSTE

Wie had dat kunnen denken toen zij enkele jaren geleden de academie verlieten, dat ze nog samen een tentoonstelling zouden beleven. Zij herinneren zich nog zeer goed de speciale sfeer, die in hun groepje hing, toen ze een tiental mensen op ouderdom, in 't Bruggeske, voor de eerste keer leerden schilderen en beeldhouwen. Hoe ze steeds weer terug keerden naar de home, met een zalig gevoel, ze hebben nog iets gepresteerd. Nu jaren later wanneer deze groep vervangen is door meer jeugdiger personen, hebben zij via workshops zich zelf kunnen ontwikkelen. Gerda en Ward gingen bijvoorbeeld een week lang elke dag naar Lommel om er met papier-maché te leren werken. Daarna gingen ze weer naar Rotselaar om er een week lang te beeldhouwen. Ze leerden in Wilrijk hoe ze uit zilverklei mooie juwelen konden maken. Zelfs tijdens hun jaarlijkse vakantie trokken ze meermaals  naar Zuid-Frankrijk om er te gaan kappen. Met de Hot-Pot ondervonden ze wat ze met gekleurd gesmolten glas konden maken.  Daarna leerden ze de geheimzinnige Zentangle kennen. Bij Layla Van Bogaert, al was het kort, staken ze toch verschillende goede dingen op. Ze konden zich uitleven bij Kunstplatform Kappa, die ze allerlei mogelijkheden gaf om zich verder te ontplooien. In het Atelier Muns in Essen gingen ze echt beeldhouwen, maar ze begrepen al rap dat ze eigenlijk nog niets kenden, ze hebben nog veel te leren en dat gaan ze dan ook blijven doen.Nu wanneer de stapels schilderijen en beelden zich beginnen ophopen, vinden ze het moeilijk een top 20 om aan de muren te hangen of te zetten in Tracé.

Van harte welkom om het resultaat te bewonderen.

Van zaterdag 21 sept. tot woensdag 2 okt. MIEKE VAN DIJK CEES EYKELENBOOM

De werken van Mieke zijn uitgevoerd in klei, gips, en synthetische gips. Al dan niet met een eindbewerking van patine, glazuur, rookstook of transfer. Ze werkt naar elementen van de natuur, naar foto’s en naar model.

Het werk van Cees is gebaseerd op het alledaagse om hem heen, waarvoor men de aandacht is verloren. Vaak zijn de thema’s en onderwerpen van Cees maatschappelijk bewogen en geven een kijkje in de tijd waarin we leven. Gebeurte-nissen die hem raken komen in zijn werk terug en worden op verschillende manieren uitgewerkt tot indrukwekkende pamfletkunst.  Het combineren en afwisselen van technieken en stijlen zorgen voor een ontwikkeling die met kleine stapjes over veel schakels plaatsvindt. Zo is Cees constant op zoek naar vernieuwing met als doel de kijker te verrassen en te inspireren met zijn werk.

 

Van zaterdag 5 tot woensdag 16 okt. DE KLAS VAN MARGOT

De tekenaars naar model presenteren modeltekeningen en eigen creaties. Dit kan hangend werk zijn of werken die ruimtelijk vorm wordt gegeven. Het toont hiermee dat de vaardigheid ,opgedaan tijdens het tekenen naar model, zich vertaalt in eigenzinnig en interessante  kunst.

 

Van zaterdag 19 tot woensdag 30 okt. JONAZ EN ALBERT VAN GERVEN

JONAZ schildert zijn werken in een spontaniteit van fantasie en eigen verhalen met een vrij abstract expressionistische stijl zonder regels of strakheid . Een uitvloeiing van Cobra en die Neuen Wilden. Figuratieve en non figuratieve elementen zijn vaak te vinden in het werk dat ook wordt geconfronteerd met na-tuurlijke zichten en dierlijke creaties. Ook het portret krijgt een eigen identiteit en alles wordt bewerkt met veel kleur.

Albert is al een geruime tijd bezig met kunst. Hij houdt van assemblages en mixed media en dit pas hij toe bij zijn beelden en schilderijen. Zijn lievelingsmaterialen zijn gips , hout , glas en metaal . Daar verwerkt hij dan allerlei vind- en wegwerpmaterialen bij . Wat op zijn pad tegenkom verzamelt hij  in zijn atelier, waar het vroeg of laat een tweede leven krijgt. Kunst is zijn wereld en een groot stuk van zijn leven. Al zijn gevoelens, emoties, verlangens, dromen en gebeurtenissen verwerkt hij in zijn beelden en schilderijen.

 

 

 

Je houdt van kunst...

In Tracé kom je heel het jaar door aan je trekken. Elke zaterdag- en zondagnamiddag en woensdagavond is onze expositieruimte vrij toegankelijk. Het aanbod van onze exposanten is nu eens verrassend, dan weer uitdagend, eigenzinnig, innovatief en zeker gevarieerd. In feite kan alles, zo lang het maar beantwoordt aan ons streven naar een zeker niveau en kwaliteit: schilderijen, tekeningen, assemblages, foto’s, beeldende kunst, installaties, ...

 

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.