expO

Lieve Adriaense weerspiegeld in verf

In haar zoektocht naar meer creativiteit in haar leven, kwamen Intuïtief Schilderen en Vedic Art op haar pad.
‘Vedic Art is vrijheid. Het is een hartstaal, een vriendelijke en mooie manier om jezelf te openen. Niks moet, alles kan, alles mag, laten komen wat komt, geen verwachtingen, geen interpretaties. Je moet je niet bezighouden met de anderen, je blijft bij jezelf en voelt wat je nodig hebt in dit proces, je moet jezelf niet bewijzen.’
Door te schilderen vanuit haar hart en ziel ontstaan er spontaan vormen en kleuren, sommige duidelijk geïnspireerd door de dot painting of aboriginal art. Haar werken stralen vreugde en vrijheid uit en zijn een weerspiegeling van wie zij is.

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 29 mei  & 5 juni 14u - 18u

Zondag 30 mei & 6 juni  14u - 18u

Woensdag 2 juni & 9 juni 19.30u - 22u

De schuur van ome Jan -Melanie van Raaij

Voor deze expositie heeft Melanie van Raaij verschillende thema’s geselecteerd waar ze als fotografe op gewerkt heeft en de werken gekozen die haar het meest dierbaar zijn.

Stillevens van lijnen
De oudste foto’s in deze tentoonstelling dateren van 20 jaar geleden, maar het verhaal begint eerder, zo’n 40 jaar geleden. Toen ze klein was had haar oom een hooischuur, zwart, in haar ogen een enorm gevaarte van hout en golfplaten. En bijna onzichtbaar in het donker. Het was zogezegd het eerste bouwwerk dat haar verbeelding liet spreken.

Voedsel voor dagdromen.
Sinds Melanie startte met fotografie - rond 2000 - is ze altijd aangetrokken geweest door gevels of delen van gebouwen en probeerde ze hun raadselachtigheid vast te leggen in stillevens van lijnen.

Als muurbloempjes praten
Rond 2005, vrienden waren bezig oude lagen behang van hun badkamermuur te trekken. Melanie zag de felrode bloemen die jaren bedekt waren geweest, naast het “nieuwere” behang. Op een vierkante meter ontstond een lang verhaal door generaties muurbloemen. Dit werd een tweede thema.

Herinneringen
Afgezien van de thema’s zijn deze foto’s voor haar souvenirs – herinneringen van vakanties en struintochten door Antwerpen - gemaakt over een periode van 20 jaar. De schuur van haar oom kon in deze tentoonstelling niet ontbreken en dus is er een derde groep foto’s en foliekes, zijnde de souvenirs.

Obstakels
Iets anders wat deze foto’s verbindt over de thema’s heen zijn de obstakels. Wanneer Melanie nu de foto’s bekijk, dan vallen haar vooral de dichte ramen, tralies, onbereikbare lagen.. op. Maar ook de piepkleine gaatjes waardoor frisse zeewind naar binnen kan stromen. Wat de werken zeggen is afhankelijk van de context van de kijker, dus ze wil ze graag met jullie delen.

Zaterdag 12 en 19 juni 14u - 18u

Zondag 13 en 20 juni  14u - 18u

Woensdag 16 en 23 juni 19u30 - 22u

Je houdt van kunst...

In Tracé kom je heel het jaar door aan je trekken. Elke zaterdag- en zondagnamiddag en woensdagavond is onze expositieruimte vrij toegankelijk. Het aanbod van onze exposanten is nu eens verrassend, dan weer uitdagend, eigenzinnig, innovatief en zeker gevarieerd. In feite kan alles, zo lang het maar beantwoordt aan ons streven naar een zeker niveau en kwaliteit: schilderijen, tekeningen, assemblages, foto’s, beeldende kunst, installaties, ...

 

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.

 

Terugblik

20 tentoonstellingen in een jaar. Een terugblik vind je via deze link

expo