expO

Desmet en De Smet: Bart en Michel

Bart smost met waterverf omdat hij dat leuk vind. Het spelen met kleuren houdt hem (mee) overeind. Zijn onderwerpen zijn veelal maritiem. Dat is een wereld die ik ken, die hij heeft opgezogen met de moedermelk. Belangstelling van anderen voor wat hij doet is belangrijk maar stuurt hem niet. De teksten (van hemzelf of van anderen) bij de aquarellen beogen met wat ironie al ons trekken en sleuren in dit leven wat te relativeren.

 

Michel houdt ervan om met een eenvoudige techniek als potlood-tekenen een complexe wereld van illusie en diepte te creëren, die de toeschouwer uitnodigt tot het peilen naar een achterliggende wereld die de kunstenaar uiteindelijk niet openbaart maar net verbergt. De composities zijn opgebouwd als emblemata maar refereren geenszins naar een verhaal tenzij de toeschouwer dat aan de tekening wil toevoegen. Indien gezocht zou worden naar het muzikaal equivalent dan suggereert de kunstenaar een dodekafonisch arrangement met lyrische ondertoon....

Zaterdag 19 en 26 september 14u-18u

Zondag 20 en 27 september 14u-18u

Woensdag 23 en 30 september 19u30-22u

Maarten Maesen

Deze expo is een verzameling van olieverfschilderijen van de 5 afgelopen jaren. De beelden vertrekken van persoonlijk fotoarchief. De thema’s zijn uiteenlopend van portretten, landschappen, stadsbeelden en snapshots van het dagelijkse leven. Eigen archief betekent dat elke beeld een persoonlijk verhaal heeft. En daarbij hoort een emotie/sfeer die tot in de puntjes moet geregisseerd worden. Zo wordt elk beeld een scene die een emotie/sfeer kent. En daar zijn kleur, beeld, textuur en detail slechts acteurs of figuranten. Het beeld aan zich verscherpt of vervaagt en details maken plaats voor indrukken. Kleuren en textuur worden intenser. Suggesties primeren op vormen. Dus bij deze ben je uitgenodigd om de scenes tot jou te laten spreken in deze onversneden ‘director’s cut’.

Zaterdag 3 en 10 oktober 14u-18u

Zondag 4 en 11 oktober 14u-18u

Woensdag 7 en 14 oktober 19u30-22u

Jo Wetzels en Karolien Van de Put

Johan Jozef Wetzels (°1972) volgde een opleiding fotografie aan het Stedelijk Hoger Instituut voor Visuele Kommunikatie en Vormgeving (SHIVKV) te Genk. Momenteel werkt hij als zelfstandig freelancer te Antwerpen.
Jo: “Je kan je verwachten aan zowel analoge als digitale foto's, in kleur en zwart wit uit mijn vrij werk. Een selectie van naaktfoto's en landschapsfotografie en nog enkele stillevens. Ook zal er voor het eerst een reeks zelfportretten getoond worden waarin de fotograaf zichzelf verbeeldt door de jaren heen.
Observatie en de daad van het fotograferen. Mijn passie voor fotografie begon al zeer vroeg. Als kind kon ik gefascineerd kijken naar de dingen rondom mij. Later leerde ik dat men deze momenten kan vastleggen. De camera is hiervoor het ultieme instrument. Een stervend moment bevriezen. Het doel, datgene vastleggen wat ik wens te verbeelden. De camera is hierbij louter een hulpmiddel dat de verbinding tussen mijn verbeelding en de werkelijkheid op film of sensor capteert. Zoals een van mijn grote voorbeelden ooit zei:
“Uiteraard, zullen er altijd zijn die enkel naar techniek kijken, die zich afvragen “hoe”, terwijl anderen van een meer nieuwsgierige aard zich zullen afvragen “waarom". Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar inspiratie boven informatie.” Man Ray.”

Karolien Van de Put (°1974) studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, werkt in Mol als leerkracht Sculptuur en Levend Model.
Karolien: “Aanvankelijk werkte ik bijna uitsluitend figuratief, waarbij Griekse mythologie de rode draad vormde. De figuren waren expressief, sensueel en verhalend.
Na een korte adempauze begint een nieuw hoofdstuk in mijn werk. De materie en de vorm nemen meer en meer een belangrijke rol en het verhalende schuift naar de achtergrond. Gevonden voorwerpen worden gecombineerd met sculpturen in plaaster die vaak wolken of andere natuurelementen lijken uit te beelden. De paar figuratieve werken vormen een overgang tussen mijn oud en nieuw werk.
Inhoudelijk is er geen vast thema hoewel gelaagdheid in persoonlijkheden en levensfasen en een liefde voor de natuur onder het oppervlakte doorschemert, het beeld primeert boven de inhoud.
Omdat ik in beelden denk vind ik de combinatie van mijn sculpturen en Jo zijn foto’s een perfecte combinatie. Ik zie in Jo zijn werk een zelfde gelaagdheid in zijn naaktportretten en een zelfde liefde voor landschap.”

Zaterdag 17, 24 en 31 oktober 14u-18u

Zondag 18 en 25  oktober en 1 november 14u-18u

Woensdag 21 en 28 oktober en 4 november 19u30-22u

Je houdt van kunst...

In Tracé kom je heel het jaar door aan je trekken. Elke zaterdag- en zondagnamiddag en woensdagavond is onze expositieruimte vrij toegankelijk. Het aanbod van onze exposanten is nu eens verrassend, dan weer uitdagend, eigenzinnig, innovatief en zeker gevarieerd. In feite kan alles, zo lang het maar beantwoordt aan ons streven naar een zeker niveau en kwaliteit: schilderijen, tekeningen, assemblages, foto’s, beeldende kunst, installaties, ...

 

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.

 

Terugblik

20 tentoonstellingen in een jaar. Een terugblik vind je via deze link

expo