expO

Zaterdag & zondag 14u-18u

Woensdag 19u30-22u

Alfons Hotag

Als buitenmens en natuurliefhebber heeft fotografie hem altijd al geboeid. Enkele jaren geleden startte hij met fotograferen. Ook industriële onderwerpen boeien hem, sinds hij gevraagd werd foto’s te nemen van de opbouw van een nieuw magazijncomplex. Hij heeft geen fotoscholing gevolgd, maar vertrouwt erop dat de beelden, die hij maakt, bezoekers van de tentoonstelling zullen boeien.

Zaterdag 13 en 20 april 14u-18u

Zondag 14 en 21 april 14u-18u

Woensdag 17 en 24 april 19u30-22u

 

 

Meer dan 20 deelnemers: open atelierroute!

Bij de voorbereiding van de Erfgoeddag, met als thema ‘Hoe maakt u het?’ merkten we op dat er vandaag de dag nog altijd heel wat mensen artistiek of creatief aan de slag zijn. Jammer genoeg zijn de resultaten vaak fysiek niet te zien in het straatbeeld. Hoog tijd om een kijkje te nemen achter de schermen!

Samen et Cultuurstation Tracé deden we een oproep naar alle kunstenaars, artiesten maar ook mensen die met specifieke ambachten bezig zijn op grondgebied Ekeren om in deze periode zijn of haar atelier open te stellen. Deelnemers van 2019 zijn Layla Van Bogaert, Seerp Visser, Jee Reusen, Margot Klingenberg, Paul Cools, Laura Skivirskaya, Peter Kempenaers, Mon Van Den Broeck, Peter Van Impe, Kristina Delmeire, Eddy Thomas, Andreas Mertens, Stef Van Eyck, Karel Vernaillen, Koenraad Van Brabant, Alfons Condes, Lin Verheyen, Giedo Schillebeeckx, Renée Van Hekken, Joseph Laureys, Raphaël De Bois en Laura De Roey.

Van 27 april tot 5 mei loopt er in Cultuurstation Tracé een overzichtstentoonstelling met 1 werk van elke deelnemer. Er zijn folders met plattegrond beschikbaar waarmee je een eigen parcours kan uitstippelen.

Tijdens het weekend van 4 en 5 mei kan je tussen 14 en 17 uur alle ateliers bezoeken.

OPEN ATELIERS 2180 is een samenwerking tussen Cultuurstation Tracé, het district Ekeren en 252 cc.

Van foto tot… Vera Warmoeskerken

Het uitgangspunt voor haar grafisch werk zijn foto’s die ze neemt van de natuur, gebouwen. Meer bepaald details die haar boeien door hun vorm en lijnenspel. Deze beelden worden digitaal bewerkt en verder schetsmatig uitgewerkt om de speelsheid van het lijnenspel verder uit te diepen. Het etsproces dat hierop volgt, is niet louter een technisch proces maar ook een creatieve fase waarin het beeld nog verder evolueert en kristalliseert tot een nieuwe compositie. Het uiteindelijke resultaat is de neerslag van de ervaring dat het oorspronkelijk beeld bij haar opriep.

Zaterdag 11 en 18 mei - zondag 12 en 19 mei 14u-18u

Woensdag 15 en 22 mei 19u30-22u

Vernissage: vrijdag 10 mei 19u30

 

 

Skriebelen met Ann Vermeiren

Een selectie uit Ann’s werk: schilderijen, tekeningen, keramiek, sculpturen, bouwsels en verzamelingen, bladwijzers en camenbert-dozen. Eigenzinnig en abstract, ontstaan uit nieuwsgierigheid, zoeken, kijken, verwondering, een fascinatie voor materialen, vormen en objecten, experimenteren, een ongeremde fantasie en onweerstaanbare scheppingsdrang. In schriftjes creëerde Ann met verhalen, plaksels en tekeningen ook een figuratieve wereld, vol humor, hoop en ellende. Het maken ervan, “skriebelen” noemde ze het, was voor haar een noodzaak en troost gedurende de donkerste dagen. Van een aantal tekeningen zijn er foto’s te zien.

En de uil, die is er niet. Die is met de hond gaan wandelen.

(°30 juli 1958 – †17 december 2018)

 

Zaterdag 24 mei en 1 juni - zondag 25 en 2 juni 14u-18u

Woensdag 29 mei en 5 juni 19u30-22u

 

Fransien Baetens - John Paepe - François Van Nietvelt

Fransien is creatief in keramiek, schilderen in acryl, ontwerpen van glas- en zilverjuwelen. Het is boeiend hoe ze verschillende technieken en materialen weet samen te brengen tot bijzondere artistieke resultaten. Een spontane vrolijke vrouw die elke ontmoeting tot een verademing maakt.  Maar vergis u niet …

John is een geboren tekenaar. Hij uit zich ook als lijstenmaker en restaurateur van oude ornamentlijsten. Het puur menselijke komt tot uiting.

François leeft zich uit in tekeningen en olieverfchilderijen. Zijn beelden zijn vervaardigd uit hout van een 140-jarige oude eik en van de houtloodsen die

afgebroken zijn. Nu gebruikt hij hout uit de droogdokken en steigerhout.

Zaterdag 8 en 15  juni - zondag 9 en 16 juni 14u-18u

Woensdag 12 en  19 juni 19u30-22u

Vernissage: vrijdag 7 juni 19u

 

Gewoonweg kleur: Antoine Peeters

Bij al zijn werken is het alleen de kleur die telt.  Het onderwerp of de inhoud is niet belangrijk.  Men ziet er in wat men er in wil zien. Hier is enkel gespeeld met kleur.

Zaterdag 22  en 29  juni - zondag 23 en 30 juni 14u-18u

Woensdag 12 juni 19u30-22u

Vernissage: vrijdag 21 juni 19u

 

Je houdt van kunst...

In Tracé kom je heel het jaar door aan je trekken. Elke zaterdag- en zondagnamiddag en woensdagavond is onze expositieruimte vrij toegankelijk. Het aanbod van onze exposanten is nu eens verrassend, dan weer uitdagend, eigenzinnig, innovatief en zeker gevarieerd. In feite kan alles, zo lang het maar beantwoordt aan ons streven naar een zeker niveau en kwaliteit: schilderijen, tekeningen, assemblages, foto’s, beeldende kunst, installaties, ...

 

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.rooze@hotmail.com of bel naar 0486 86 46 52.