expO

Jenny Louwagie van za. 29 sept. tot wo 10 okt.

Naar aanleiding van haar 65ste verjaardag exposeert ze met een selectie van haar werken in houtskool, grafiet, bister, inkt, charcoal, aquarel op papier en karton.

Ongetwijfeld een sterke tentoonstelling!

 

Voor een prikje: Maria Peeters van za. 13 okt. tot wo. 24 okt.

Maria exposeert met oud en meer recent werk. De oudere werken zijn aquarellen, gouaches, olie- en acrylschilderijen en tekeningen met pastel, inkt en houtskool. In de meer recentere acrylschilderijen worden naast titaanwit slechts drie pigmenten gebruikt: oker, gebrande siënna en Pruisisch-blauw. Krijt en inkt  worden gebruikt om meer kracht in het werk te brengen. De tekeningen naar levend model  zijn in houtskool of waterverf. Wegens verhuis naar een veel kleinere woonst zijn de werken te koop aan een zeer democratische prijs.

 

Za. 27 okt.—wo. 7 nov.: Fantasie in de twilight zone met Carina Aerden

Al schilderend onderzoekt Carina de mogelijkheden om landschapsfragmenten in beeld te brengen. Haar werken hebben zowel een fysieke gevoeligheid als een spirituele kracht. De connectie tussen mens en natuur is nooit ver weg. Je voelt hoe Carina in haar werk naar het juiste licht op zoek gaat. Naar de gloed  die alleen bestaat tussen licht en donker. Door al het duistere heen draait het telkens weer om het schijnsel dat er doorheen schemert. Er is altijd wel een vlak, een straal, een lichtpuntje.

In de twilight zone, het tussengebied, worden de contouren vager, beelden wazig en de sfeer onbestemd. Onder die duistere lagen zit echter veel kleur. Die nuances maken dat zwart geen zwart is, maar een opeenstapeling van gebeurtenissen, van onderzoek naar kleur en vorm, naar onbestemde materie.

Onder al die transparantie ligt een hele wereld verscholen. Een wereld die we niet altijd kunnen zien, maar door alle lagen heen wel degelijk kunnen voelen.

De ene keer dwingt Carina je om associaties te leggen met de werkelijkheid, dan weer heb je weinig aanknopingspunten. Daardoor geeft Carina haar publiek veel ruimte om de fantasie de vrije loop te laten.

Franky Michielsen

 

 

Je houdt van kunst...

In Tracé kom je heel het jaar door aan je trekken. Elke zaterdag- en zondagnamiddag en woensdagavond is onze expositieruimte vrij toegankelijk. Het aanbod van onze exposanten is nu eens verrassend, dan weer uitdagend, eigenzinnig, innovatief en zeker gevarieerd. In feite kan alles, zo lang het maar beantwoordt aan ons streven naar een zeker niveau en kwaliteit: schilderijen, tekeningen, assemblages, foto’s, beeldende kunst, installaties, ...

 

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden. Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie. We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina. Wil je tentoonstellen? Mail of bel naar Cris Deleu, crisdeleu@hotmail.com, 0476 33 98 89.