expO

Zaterdag & zondag 14u-18u

Woensdag 19u30-22u

Nona De Koninck - Josja De Vree - Lyra Oey

3 kunstenaressen en toch verbijsterende overeenkomsten

Nona De Koninck (BE), Josja de Vree (NL) en Lyra Oey (NL) zijn 3 kunstenaressen, die zich elk bezighouden met het gegeven van constructie en deconstructie en de tijd hiertussen. Alle drie op een totaal andere manier en met een andere manier van werken en benaderen maar toch ook zie je overeenkomsten tussen begrippen, waar ze zich mee bezig houden.

Nona De Koninck werkt voornamelijk met de tijd tussen constructie en deconstructie. Het gaat hier vooral om de staat van ‘zijn’ van materialen, ruimtes en omgevingen, eenmaal dat ze zich in die tussenfase bevinden.

 

 

 

 

Josja de Vree werkt voornamelijk rond de deconstructie en reconstructie. Door de materialen te ontdoen van alle connotatie en ze zelf hun gang te laten gaan, ontstaat er een beeld. Door dit beeld te herwerken, herhalen en opnieuw te construeren ontstaat er een dialoog tussen de kunstenares en de beelden. Is het een ongeluk of is het een vooropgezet plan? Tot in welke mate is men in staat het werk te beïnvloeden of ontstaan het vanzelf?

 

 

Lyra Oey werkt rond het gegeven ‘constructie’. Door verschillende materialen te vernietigen, te recycleren en te herwerken ontstaat er een nieuw beeld. Deze manier van werken ontleden komt voort uit een fascinatie voor onze hedendaagse maatschappij waarin alles snel en maakbaar is. De tegenhanger van wat hier gaande is, is het oog hebben voor duurzaamheid en ambachtelijkheid. Door haar papieren verzameling eens onder de loep te nemen is het werk ontstaan.

Van zaterdag 2 tot woensdag 13 februari

Vernissage: vrijdag 1 februari 20u

 

Van zaterdag 16 tot woensdag 27 februari: Salon d' Art van Ivan Janssens

Wat kan je maken na de uitgebreide reeks werken met gemengde technieken (aquarelpotloden, stiften, gouache, Chinese inkt, potloden)? Hoe kan je verder creatief zijn met het combineren van vlakken, lijnen, teksten, …? Welke weg kan je volgen na de tentoonstelling ‘Me, myself and I’ in Tracé in november 2017?

Voor mijn nieuw werk heb ik gekozen voor andere thema’s. Een nieuwe evolutie is mogelijk door het gebruik van andere materialen. Nieuwe creaties werden mogelijk door te werken op ander papier. Groter werken is een nieuwe uitdaging. Olieverf op waterbasis leidt tot nieuwe creaties.

De antwoorden op moeilijke maar interessante vragen in een creatief proces krijg je op het Salon d’ Art van Ivan. Dit ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag.

 

Je houdt van kunst...

In Tracé kom je heel het jaar door aan je trekken. Elke zaterdag- en zondagnamiddag en woensdagavond is onze expositieruimte vrij toegankelijk. Het aanbod van onze exposanten is nu eens verrassend, dan weer uitdagend, eigenzinnig, innovatief en zeker gevarieerd. In feite kan alles, zo lang het maar beantwoordt aan ons streven naar een zeker niveau en kwaliteit: schilderijen, tekeningen, assemblages, foto’s, beeldende kunst, installaties, ...

 

Wil je tentoonstellen?

We verhuren onze sfeervolle en unieke expositieruimte van 2, of 3 weken aan zeer democratische voorwaarden.
Tracé zorgt voor permanentie tijdens je tentoonstelling. Indien nodig verzorgen we ook graag je openingsreceptie.
We kondigen je tentoonstelling aan in onze huiskrant, digitale nieuwsbrief, website en facebookpagina.
Wil je tentoonstellen? Mail naar ina.borgers@telenet.be of bel naar 0476 25 23 53.